Genomineerden voor de Green Deal Award 2017

17-mei-2017 | bron: Green Deal

Wie wint dit jaar de Green Deal Award en wordt de opvolger van de Green Deals Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) en Gelijkspanning Haarlemmermeer? Wordt het Duurzaamheid Doorgrond, Provincie Zuid-Holland, Circulair Inkopen, CO2-emissiefactoren en CO2-berekeningsinstrumenten of Groene Gewasbeschermingsmiddelen?

De jury maakt de winnaar bekend tijdens het feestelijke Green Deal Netwerkevent op 30 mei 2017 in Amersfoort.

Selectie

Voor de Green Deal Award kwamen de deals in aanmerking die in de periode tussen eind 2015 en mei 2017 zijn afgerond. Dit zijn 68 Green Deals, waarvan veel met positieve resultaten. Een eerste selectie is gemaakt op basis van de monitoringsgegevens waarbij specifiek is gekeken naar de resultaten die deals hebben geboekt.

Daarnaast keek de jury naar aspecten zoals nieuwe samenwerkingsverbanden, de impact van de resultaten, het wegnemen van belemmeringen, durf, positieve neveneffecten en opschaling. Het juryberaad leidde tot de volgende kanshebbers op de Green Deal Award:

  • Green Deal Duurzaamheid Doorgrond
  • Green Deal Circulair Inkopen
  • Green Deal CO2-emissiefactoren en CO2-berekeningsinstrumenten
  • Green Deal Groene Gewasbeschermingsmiddelen

Green Deal Circulair inkopen

De initiatiefnemers NEVI, MVO Nederland, Rijkswaterstaat en PIANOo wilden met deze Green Deal een bijdrage leveren aan het realiseren van een circulaire economie door middel van het inkoopinstrument. Dit instrument bleek een effectieve insteek om in de organisatie concreet vorm te geven aan de circulaire economie. Door het grote aantal verschillende deelnemers, is er samen en individueel veel geleerd. Hoe doe je dat, circulair inkopen? En: Wat vraagt dit van inkopers en het inkoopproces? Ruim 40 partijen zijn aan de slag gegaan met in totaal zo'n 60 cases. Er is veel aandacht geschonken aan kennisdeling, vooral via workshops.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.


Lees het volledige artikelexternelinkteken.gif op greendeal.nl.

Meer informatie
Green Deal Netwerkbijeenkomst
Dossier Circulair inkopen