‘Grote risico’s bij ICT-project Groningen stad’

16-mei-2017 | bron: Dagblad van het Noorden

De voorgenomen outsourcing van de ICT in Groningen is 'vragen om moeilijkheden'. Dat zegt Stephan Corvers, expert en adviseur op gebied van aanbestedingen van ICT bij lokale en internationale overheden.

Anne Rainville, verbonden aan de Maastricht School of Management, verrichtte een economische analyse van deze aanbesteding. Het onderzoek is ook opgestuurd naar de Rekenkamercommissie van Groningen. De conclusies die Corvers op basis van het onderzoek trekt zijn niet mals.

Risico

De aanpak van Groningen wijkt af van wat gebruikelijk is voor dit soort aanbestedingen, zo blijkt uit het onderzoek van Rainville. De opdracht is groter en geconcentreerder dan vrijwel alle eerdere ICT-aanbestedingen in Nederland.

In Groningen gaat het om het verzelfstandigen van alle generieke ICT-diensten zoals digitale werkplekken, print, netwerk, telefoonvoorzieningen, applicatiebeheer en hosting.

Spreiden

Volgens Corvers en Rainville is het niet bijzonder dat gemeenten delen van hun ICT 'naar de markt brengen'. Wel bijzonder is dat Groningen één leverancier zoekt voor een contract van 66 miljoen euro voor een periode van 6 tot 10 jaar.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.


Lees het volledige artikelexternelinkteken.gif op dvhn.nl.

Meer informatie
Marktdossier ICT