Metropoolregio Rotterdam Den Haag besluit tot inbesteden bus HTM en RET

18-mei-2017 | bron: MRDH

HTM en RET blijven ook na december 2019 het busvervoer verzorgen in respectievelijk Den Haag en Rotterdam. Dit hebben de 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag op 17 mei 2017 besloten. De komende periode werken de partijen de nieuwe busconcessies tot in detail uit. Medio juli 2018 wordt op basis van deze uitwerking het gunningsbesluit genomen.

HTM en RET voldoen aan de drie inbestedingsvoorwaarden die de Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft gesteld. Eén hiervan is de invoering van schone bussen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Het schone wagenpark draagt bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en zorgt voor een leefbare omgeving. Bovendien voldoet de regio hiermee aan de afspraken uit het landelijk bestuursakkoord zero-emissie regionaal busvervoer (april 2016) dat alle bussen in 2030 volledig uitstootvrij zijn.

Ook aan de andere twee voorwaarden hebben de vervoerbedrijven voldaan: een marktconforme prijs voor een gelijkblijvend vervoeraanbod en innovaties om de klanttevredenheid te verhogen.

Lees het volledige artikelexternelinkteken.gif op mrdh.nl.