december 2017

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor Inkoopkracht ZHW

22-december-2017 | bron: Inkoopkracht ZHW

Afgelopen dinsdag zijn de gemeentesecretarissen, eindverantwoordelijke van inkoop van de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Westland en het projectteam Inkoopkracht bijeen gekomen voor het ondertekenen van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst en het jaarplan voor de netwerkorganisatie.

Oud-NS-topman Huges vrijgesproken van fraude bij aanbesteding

22-december-2017 | bron: RTLZ

De voormalig topman van NS, Timo Huges, hoeft niet de cel in vanwege de frauduleus verlopen aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. De rechtbank in Den Bosch heeft hem vrijgesproken. Ook de vijf andere managers gaan vrijuit, net als de NS zelf.

32 gemeenten voor de rechter om jeugdzorg

20-december-2017 | bron: Aanbestedingscafe

Over 2016 en 2017 zijn maar liefst 32 gemeenten in 9 procedures voor de rechter verschenen over de inkoop van jeugdzorg. Hierbij ging het veelal over een te lage tariefstelling, te weinig beschikbare informatie of niet proportionele eisen.

Richard Lennartz nieuwe voorzitter NEVI Publiek

20-december-2017 | bron: NEVI

Nu Siep Eilander bestuursvoorzitter van NEVI (breed) is, moest het bestuur van NEVI Publiek op zoek naar een nieuwe voorzitter. NEVI Publiek heeft Richard Lennartz voorgedragen en is blij dat het bestuur van NEVI akkoord is gegaan met zijn kandidatuur.

Universiteit Würzburg zet communicatieplatform op voor biobased producten

20-december-2017 | bron: Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe

De Universiteit van Würzburg zet in Duitsland een communicatieplatform op voor inkopers en aanbieders van biobased producten. Inkopers en aanbieders kunnen hier lid worden van de 'Expertgroep biobased producten' en informatie opdoen en ervaringen uitwisselen.

Actuele uitspraken Aanbestedingsrecht week 51

20-december-2017 | bron: IBR

In de afgelopen week zijn er 5 uitspraken, waarvan 1 Europese uitspraak, op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak.nl en eur-lex.europa.eu. De uitspraken worden hieronder kort besproken.

Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden steeds meer toegepast

19-december-2017 | bron: Binnenlands Bestuur

De Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) zijn een jaar geleden door gemeenten vastgesteld. Inmiddels heeft het merendeel ook gebruik gemaakt van de voorwaarden en volgden er al duizenden ambtenaren een training over de voorwaarden, zo constateert VNG Realisatie.

Nieuwe drempelwaarden Europees aanbesteden 2018-2019

19-december-2017 | bron: PIANOo

De nieuwe drempelbedragen voor Europees aanbesteden zijn bekendgemaakt. Deze nieuwe drempelbedragen gelden voor een periode van 2 jaar, van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019.

Schiphol garandeer banen gehandicaptenvervoer

19-december-2017 | bron: FNV

FNV Luchtvaart roept Schiphol vandaag op in een brandbrief om zijn sociale gezicht te laten zien bij de aanbesteding van het gehandicaptenvervoer op de luchthaven. Jaarlijks maken 370.000 passagiers gebruik van deze belangrijke dienstverlening op Schiphol.

Windenergie zonder subsidie heeft risico's

19-december-2017 | bron: Financieel Dagblad

Is de bouw van een groot miljarden euro's kostend windpark in de Nederlandse Noordzee mogelijk zonder subsidie? De overheid denkt van wel en start de aanbesteding voor het 700 megawatt grote windpark Hollandse Kust Zuid, waar alleen partijen op mogen inschrijven die geen subsidie zeggen nodig te hebben. Gebeurt dat, dan zou die primeur een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van windenergie betekenen, die tot nu tot miljarden euro's aan subsidie heeft opgeslurpt.