Uitleg RSS

Via een RSS-programma kunt u zich 'abonneren' op automatische berichtgeving van wijzigingen en toevoegingen van uw favoriete sites. Zulke automatische berichten worden RSS-feeds genoemd. RSS is de afkorting van Really Simple Syndication.

U krijgt via RSS automatisch een boodschap wanneer het nieuws is geactualiseerd.

De kop en de eerste regels van nieuwe berichten zijn te lezen. U kunt eenvoudig doorklikken om de rest van het bericht te lezen.

Hoe gebruik ik RSS?
Om RSS-feeds te bekijken heeft u een nieuwslezer/RSS-reader nodig. Als u gebruikmaakt van de nieuwste Internet Explorer versie, dan zit de nieuwslezer voor RSS ingebouwd.

Let op: Heeft u een als browser Internet Explorer lager dan 7.0, of Firefox lager dan versie 1.5 dan kunt u deze RSS-feeds niet direct in de browser opnemen. U moet dan een losse nieuwslezer downloaden.

Met behulp van de RSS-nieuwslezer 'abonneert' u zich op de RSS-feed van PIANOo. Wanneer een nieuwsbericht wordt gepubliceerd, ontvangt u een melding. Deze is vergelijkbaar met de melding dat u nieuwe e-mail heeft.

Welke RSS-abonnementen heeft PIANOo?

Waar vind ik een nieuwslezer?
Er zijn diverse RSS-lezers, programma's om feeds te bekijken en te beheren. Voor ieder besturingssysteem zijn lezers beschikbaar. Hieronder een lijstje met populaire RSS-lezers die u kunt downloaden:

Feedreader (Windows; gratis)
RSSReader (Windows; gratis)
Sharpreader (Windows; gratis)
AmphetaDesk (Linux,Mac, Windows; gratis)
NewzCrawler (Windows; betaald)