ISO 20400 Sustainable Procurement

- | Bron: NEVI  

De ISO 20400 richtlijn helpt jou en jouw organisatie daadwerkelijk die stappen te zetten die nodig zijn om toekomstbestendig te blijven inkopen en ondernemen. ISO 20400 omschrijft de wisselwerking tussen duurzame ideeën, duurzame acties (Dutch Wheel 1) en duurzame resultaten (Dutch Wheel 2). Vanwege de grote betrokkenheid van NEVI bij de ontwikkeling leer je precies wat de richtlijn inhoudt en wat het voor jou kan betekenen. Onze deskundige trainers hebben zitting in de Normcommissie en weten als geen ander hoe de richtlijn tot stand is gekomen. De training is in samenwerking met Koninklijk NEN ontwikkeld. Ook ontvang je tijdens de training een hardcopy exemplaar van de richtlijn.

Voor wie

Deze training is voor managers, leidinggevenden, adviseurs, beleidsmedewerkers, coördinator inkoopcoördinatoren, contractmanagers en KAM- en MVO-coördinatoren, werkzaam in de publieke of private sector.

Onderwerpen

De training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Integratie van duurzaamheid in inkoopstrategie en -beleid
  • Duurzaamheid in inkooporganisatie
  • Professioneel inkopen conform NEVI Dutch Wheel
  • Structuur, principles en practices van MVO (ISO 26000) en MVI (ISO 20400)

Programma

Dag 1
We bespreken de context van MVO- en MVI-beleid en gaan aan de slag met de principles (normen en waarden), drijfveren, kansen en risico's.

Dag 2
Deze dag staat in het teken van het inkoopproces: "hoe vertaal ik maatschappelijk verantwoorde, duurzame aspecten in mijn inkoopproces, waar leg ik de prioriteiten en hoe ga ik dit continu proces inrichten?"

Uiteraard is er tijdens de training volop aandacht voor concrete toepassingen in jouw eigen praktijk.

Datum en locatie

Op 9 en 10 december 2019 te Oegstgeest

Meer informatie en aanmelden

ISO 20400 Sustainable Procurement  op nevi.nl