Leernetwerkdag 3: impactmeting klimaatneutraal en circulair inkopen

| Bron: PIANOo

Overheden zetten volop in op klimaatneutraal en circulair inkopen. Maar wat levert dit eigenlijk op voor uw organisatie? En hoeveel grondstoffen en CO2 bespaart u met uw project? Op 26 september 2019 staat het ochtendprogramma van de derde leernetwerkdag in het teken van impactmeting. In de Reehorst in Ede krijgt u een introductie in de verschillende mogelijkheden en verdiept u zich in de instrumenten tijdens één van de 9 workshops.

Het meten van impact is een belangrijke succesfactor voor klimaatneutraal en circulair inkopen. Want hoe kunnen we immers optimaliseren, verantwoorden en intern draagvlak creëren als we niet weten of onze inzet ook het gewenste effect heeft? Onderzoeker Michiel Zijp (RIVM) geeft een korte introductie over de verschillende mogelijkheden en momenten waarop u duurzaamheid kunt meten. Daarna kiest u uit één van de 9 workshops waarin de verschillende meettools centraal staan. In de workshops verdiept u zich in de theorie achter de instrumenten, hoort u over de praktijkervaringen en gaat u zelf aan de slag met de tools.

Locatie en tijd

Tijd: van 09.30 tot 12.00 uur
Locatie: De Reehort in Ede

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar leernetwerken@pianoo.nl. Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor een van de sectorspecifieke leernetwerken die tijdens de middag plaatsvinden.

Leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen

De leernetwerken worden gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de Rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. Klimaatenveloppe: impuls klimaatneutraal en circulair inkopen