Marktdag klimaatneutraal en circulair inkopen - 7 november

| Bron: PIANOo

Op 7 november 2019 ontmoeten overheid en bedrijfsleven elkaar in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Onder leiding van toponderneemster en dagvoorzitter Annemarie van Gaal delen publieke en private partijen kennis over klimaatneutraal en circulair inkopen. De organisatie is in handen van Rijkswaterstaat en PIANOo, het expertisecentrum aanbesteden.

Hoe kunnen overheid en markt samen optrekken in de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie? Welke hobbels moeten er samen genomen worden? In een veilige en eerlijke setting verkennen zij samen de mogelijkheden. De focus ligt op de kansen en uitdagingen in 7 sectoren: energie, bouw, GWW, kantoorinrichting, zero emissie voertuigen, doelgroepenvervoer en sociale ondernemingen.

Programma

11.30 uur Inloop met netwerklunch

12.30 uur Plenair debat met bestuurders van markt en overheid o.l.v. Annemarie van Gaal

  • Christiaan Zuidema (Directeur ministerie Infrastructuur en Waterstaat)
  • Maria van der Heijden (Directeur MVO NL)
  • Anniek Mauser (Sustainability Director, Unilever)
  • Alfred de Weert (Directeur CSU en oprichter Kenniskring Aanbesteden)

13.30 uur Marktontmoetingen (elke sector organiseert zijn eigen marktontmoeting)

16.30 uur Afsluiting en borrel

Leernetwerken

De marktdag is de 4e bijeenkomst van de Leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen. Tijdens de eerdere bijeenkomsten deelden circa 200 deelnemers uit de publieke sector kennis en ervaringen op gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen. De laatste bijeenkomst staat geheel in het teken van de marktdialoog.

Locatie en tijd

Donderdag 7 november 2019, van 11.30 tot 18.00 uur.
Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op de subpagina’s: Energie, Bouw, GWW, Kantoorinrichting, Zero emissie voertuigen, Doelgroepenvervoer en Sociale ondernemingen.

Heeft u een vraag over de marktdag? Neem dan contact op via leernetwerken@pianoo.nl.

De marktdag wordt georganiseerd door PIANOo en Rijkswaterstaat. De dag wordt gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. Klimaatenveloppe: impuls klimaatneutraal en circulair inkopen