PIANOo webinar: Coronacrisis en het versnellen van maatschappelijk verantwoord inkopen

| Bron: PIANOo

Wat betekent de coronacrisis op lange en korte termijn voor overheidsinkoop en MVI? De crisis raakt onze samenleving op allerlei manieren, maar biedt volgens hoogleraar Publieke Inkoop Schotanus ook kansen voor meer sociale, innovatieve en klimaatvriendelijke inkoop.

Fredo Schotanus, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, doet onderzoek naar een betere stimulering en sociale benutting van de markt voor overheidsopdrachten. In dit webinar bespreekt hij welke inkoopgerelateerde uitdagingen we tegen (gaan) komen en welke nieuwe of andere oplossingen er al worden bedacht. Hoe kunnen overheden de coronacrisis aanwenden om met inkoop een extra impuls te geven aan een duurzame maatschappij?

Spreker

Prof. dr. ir. Fredo Schotanus  is sinds 1 december 2019 bijzonder hoogleraar Publieke Inkoop aan de Universiteit Utrecht en tevens lid van de PIANOo Vakgroep Inkoopmanagement. Schotanus doet onderzoek naar een betere stimulering en sociale benutting van de markt voor overheidsopdrachten. Daarnaast draagt hij met de leerstoel bij aan het opleiden van academici met kennis van inkoop in de publieke sector.

Voor wie?

Overheidsinkopers en anderen die bij publieke inkoop betrokken zijn.

Datum en tijd

Dinsdag 2 juni, 15.00 – 16.30 uur (inloggen vanaf 14.45)

Meer informatie en aanmelden

U kunt zich aanmelden  op GoToWebinar.

U ontvangt na registratie een e-mail met een link om dit online seminar in uw browser te volgen. Tijdens het webinar is er ruimte voor vragen en interactie. Wij maken gebruik van GoToWebinar. U hoeft hiervoor niks te installeren. Vragen of opmerkingen? Mail naar @email.

In juni organiseert PIANOo wekelijks een gratis webinar voor en door inkoop- en aanbestedingsexperts uit de publieke sector. Bekijk het overzicht.