Webinar Zero emissie voertuigen - 19 maart 2019

| Bron: PIANOo

Wilt u aan de slag met het inkopen van zero emissie voertuigen? Of wilt u zich goed voorbereiden op het nieuwe Leernetwerk Zero emissie voertuigen? Meld u zich dan aan voor het live webinar op 19 maart 2019 en krijg kennis, tools en ervaringen aangereikt.

Voor wie?

Het programma van het webinar is speciaal opgesteld voor betrokkenen uit het inkoopproces, zoals opdrachtgevers, projectleiders, inkopers, beleidsmedewerkers en duurzaamheidscoördinatoren.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens het webinar delen Baldwin Henderson (PIANOo) en Emma van Bree (EV Consult) hun inzichten over het inkopen van zero emissie voertuigen. Hierbij wordt aandacht besteed aan:

  • Het belang van de overgang naar zero emissie voertuigen;
  • Relevante zero emissie voertuigen (focus op personenauto’s en speciale voertuigen);
  • Haalbaarheid van de overgang per voertuigcategorie en TCO-tool; 
  • Laadinfrastructuur;
  • Praktische tips aan de hand van inkooptrajecten van de gemeente Utrecht en Defensie.

Tijdens het webinar kunt u live vragen stellen aan de sprekers. Na afloop ontvangt u een lijst met hulpbronnen.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op 19 maart 2019 van 10.30 uur – 11.15 uur. Het webinar is gratis te volgen als u zich hieronder aanmeldt. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging. Een paar dagen voor aanvang van het webinar ontvangt u van ons een link naar de website waar het webinar wordt uitgezonden. U kunt het webinar online volgen vanaf uw computer, tablet of telefoon. U bekijkt het webinar gewoon in uw browser en u hoeft daarvoor niks te downloaden of te installeren.

Leernetwerk Zero Emissie Voertuigen

Het webinar is een goede voorbereiding op het Leernetwerk zero emissie Voertuigen dat op 4 april 2019 start. Dit leernetwerk is een vervolg op het Leernetwerk mobiliteit dat in 2018 plaatsvond. Om te voorkomen dat nieuwe deelnemers een kennisachterstand hebben, organiseert PIANOo met dit webinar een korte ‘opfriscursus’ waarin de belangrijkste theorie en praktijkvoorbeelden van vorig jaar worden gedeeld. Het webinar en het leernetwerk worden gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie.

Leernetwerk Zero emissie voertuigen
Klimaatenveloppe: impuls klimaatneutraal en circulair inkopen

Vragen

Heeft u vragen over dit webinar? Mail dan naar rosa.peek@pianoo.nl.

Aanmelden