Bekendmaking nieuw geselecteerde projecten binnen het eafip-initiative

Op 6 juni 2019 tijdens het PIANOo-congres zijn bekend gemaakt welke projectaanvragen voor gratis ondersteuning binnen het European Assistance for Innovation Procurement (eafip-) initiatief door de Europese Commissie zijn geselecteerd vanuit de eerste oproepronde onder eafip 2019-2020.

De geselecteerde projecten zijn:

  • Waterschapsbedrijf Limburg - Big Data for the Water Chain (watersector – Nederland)
  • Government of Canarias - Programa FID Salud - Big Data for personalised medicine  (zorgsector  -  Spanje)

De geselecteerde projecten zullen vanuit het Europese eafip-initiatief de komende periode een aantal dagen gratis juridische en technische ondersteuning krijgen bij hun project.

Vanuit de eerste Call for Assistance zijn bovengenoemde projecten geselecteerd. Een 2e Call is momenteel open voor Europese aanbestedende diensten om hun aanbestedingsproject aan te melden en gratis juridische en technische ondersteuning aan te vragen. Deadline van deze 2e Call is 13 september 2019. 

website: https://eafip.eu 

Ondersteuning bij aanbestedingen van innovatieve ICT-oplossingen

Het European Assistance for Innovation Procurement (eafip) is een initiatief van de Europese Commissie dat begin 2015 van start ging. Doel van de Europese Commissie is om met dit initiatief  aanbestedende diensten van Europese lidstaten te ondersteunen bij de start en implementatie van meer en betere aanbestedingen van innovatieve ICT-oplossingen en daarmee de innovatiekracht binnen Europa een boost te geven.

Lees het volledige artikel  op corvers.nl.