Bijeenkomst: Innovatiepartnerschap of pre commercieel inkopen (SBIR)?

14-06-2018 | Bron: PIANOo

PIANOo organiseert op 3 juli 2018 een interactieve bijeenkomst waarin de verschillen tussen innovatiepartnerschap en pre commercieel inkopen (SBIR) worden toegelicht. Samen met experts en ervaringsdeskundigen van provincie, gemeente en een zelfstandig bestuursorgaan bekijken we welk instrument toe te passen is voor het inkopen van uw innovatievraag.

Beide aanpakken lijken veel op elkaar, maar toch zijn er wezenlijke verschillen. Zo is er bij het innovatiepartnerschap de mogelijkheid om de ontwikkelde oplossing onder voorwaarden direct in te kopen bij één van de deelnemers. Daarentegen zijn de juridische voorwaarden voor de toepassing van de SBIR-aanpak ruimer dan bij het innovatiepartnerschap. Ook leent niet elke innovatievraag zich voor het innovatiepartnerschap of de SBIR-aanpak.

Denk en doe mee

Wat zijn vanuit de praktijk de overeenkomsten en verschillen? En waarom kiest de een voor SBIR en de ander voor innovatiepartnerschap? Bepaalt de sector of het vraagstuk deze voorkeur heeft of zijn er andere overwegingen? Denk en doe mee. Ook als u zelf nog geen ervaring heeft met innovatiegericht inkopen bent u van harte welkom om vragen te stellen. De uitkomsten van deze bijeenkomst vat PIANOo samen in een toegankelijke factsheet.

Voor wie?

Projectleiders, innovatieadviseurs, beleidsmedewerkers, strategisch inkopers of leveranciers die ervaring hebben met innovatiegericht inkopen óf daarmee aan de slag willen.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in de MeetUp van de Jaarbeurs in Utrecht van 13.30 tot 16.30 uur.

Aanmelden

Aanmelden bijeenkomst Innovatiepartnerschap of pre commercieel inkopen (SBIR)?

Meer informatie

Innovatiepartnerschap
Zelfscan Pre commercieel inkopen 
PCP of Innovatiepartnerschap  op innovatiekoffer.nl