Blauw op straat, groene ambities: Politie gaat voor circulair

29-08-2019 | Bron: Duurzaam Bedrijfsleven  

Als het aan de Nederlandse Politie ligt, draagt zij de komende jaren flink bij aan de ambitie om Nederland in 2050 volledig circulair te maken. Een aanbestedingsproces voor de verduurzaming van het kantoormeubilair is in gang gezet en ook het hergebruik van politie-uniformen is al een feit. De komende jaren zet de Politie stappen om de bedrijfsvoering nog verder te verduurzamen.

De Nederlandse Politie wil de komende jaren grote stappen zetten op het gebied van duurzaamheid op meer dan vijfhonderd locaties door heel Nederland: van Zuid-Limburg tot op de Waddeneilanden. Om bronscheiding te introduceren, de totale hoeveelheid afval op locaties te verminderen en onder medewerkers meer bewustwording te creëren over de waarde van afval, trekken Suez en de Politie samen op om de gestelde duurzaamheidsdoelen te behalen. 

Meer blauw op straat of investeren in duurzaamheid?

De samenwerking met Suez is niet de enige duurzaamheidsambitie van de Politie. Zo loopt er bijvoorbeeld nog een aanbesteding voor de verduurzaming van het kantoormeubilair. Ook het duurzaam verwerken van politie-uniformen is al een feit; jaarlijks gaat het om zo’n 120.000 kilo oude politiekleding dat wordt ingenomen en verwerkt.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op duurzaambedrijfsleven.nl.