BNA aan gemeenten: houd plan- en bouwprocessen gaande

25-03-2020 | Bron: De Architect  

De BNA roept gemeenten op alle plan- en bouwactiviteiten zoveel mogelijk door te zetten. Dat staat in de brief die gisteren aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is verstuurd. Ook wordt rechtstreeks contact gezocht met o.a. de voorzitter van de VNG om te verkennen wat op korte termijn concreet mogelijk is.

De ongekende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan raken ons allemaal en vragen om de wil en creativiteit om door te kunnen werken, ook digitaal. Dat geldt zeker ook voor de gebouwde omgeving. Als Branchevereniging voor 1100 bureauleden en de architectengemeenschap ziet Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) met zorg dat sommige processen bij overheden, zoals gemeenten, nu al dreigen te stokken.

Aanbestedingen

De aanbestedingen van nu zorgen voor de opdrachten en werk van morgen. De meeste aanbestedingsprocedures worden digitaal doorlopen, waardoor uitstel niet nodig is. Toch hoort de BNA van leden dat het aantal nieuwe tenders terugloopt. Dat baart ons zorgen. Wat betreft lopende aanbestedingen, roept de BNA partijen op om tijdig te communiceren met elkaar over de impact van de coronamaatregelen en daarnaar te handelen. Onder deze omstandigheden kan het redelijk zijn om een inschrijftermijn te verlengen of de uitvoeringsvoorwaarden tegen het licht te houden.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op dearchitect.nl.