Circulair inkopen: alle gemeenten en provincie doen mee

13-11-2019 | Bron: Provincie Flevoland  

Alle Flevolandse gemeenten en de provincie willen in 2025 tot de helft van hun producten, goederen en diensten circulair inkopen. Dat staat in de intentieverklaring die door alle partijen werd ondertekend. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst van het Platform Circulair Flevoland. In 2020 zullen de gemeenten en de provincie een actieplan opstellen hoe circulair inkopen tot een succes te maken.

In stappen

De ambitie wordt in stappen opgebouwd. Zo willen de partijen in 2022 tenminste 10% van hun inkoop circulair krijgen. Om het daarna tot 50% op te bouwen in 2025. In de tussentijd wordt steeds gekeken of dit tempo en deze ambities haalbaar zijn. In 2025 wordt besloten hoe alle partijen verder willen met deze gezamenlijke ambitie en of het mogelijkheid is naar 100% circulaire inkoop te gaan. Door dit met alle overheden in Flevoland samen te doen, hopen de partijen van elkaar te leren en kennis te delen.

Lees het volledige artikel  op flevoland.nl.

Meer weten over circulair inkopen?

Op 12 december 2019 vindt het MVI Congres 2019 plaats in Bussum met inspirerende sprekers, inhoudelijke sessies en praktische workshops over MVI.
Meer informatie en aanmelden: MVI-congres 2019