Doelgroepenvervoer Limburg maximaal 8 jaar gegund

12-02-2019 | Bron: TaxiPro  

Het doelgroepenvervoer in Limburg wordt per 1 januari 2020 voor een periode van maximaal acht jaar gegund. De daadwerkelijke looptijd hangt af van verlengingen na de eerste vijf jaar. Opdrachtgever Omnibuzz kiest voor een relatief lange looptijd zodat vervoerders kunnen investeren in duurzaam vervoer en goede arbeidsrelaties. Het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit is, net als KNV, zeer positief en spreekt van een bijna perfect bestek.

Omnibuzz is een samenwerkingsverband van alle Limburgse gemeenten (uitgezonderd Mook en Middelaar) op het gebied van doelgroepenvervoer. In december 2016 ging onder deze vlag het wmo-vervoer van start. Nu is het moment aangebroken voor een nieuwe aanbesteding van in totaal 8 percelen wmo-vervoer. Dat gebeurt omdat de maximale duur van de huidige contracten dit jaar afloopt: 2 jaar vaste looptijd en maximaal 4 verlengingen van elk 3 maanden.

Investeren in personeel

De vervoercontracten moeten per 1 januari 2020 ingaan en krijgen een aanvankelijke looptijd van 5 jaar. Omnibuzz kan deze overeenkomsten nog eens 3 maal met een jaar verlengen, waardoor de maximale looptijd van de contracten op 8 jaar komt.

Contract voor onbepaalde tijd

Daarnaast wordt werken met vaste medewerkers gestimuleerd. Hoe meer chauffeurs met een contract voor onbepaalde tijd, hoe meer punten de inschrijving oplevert. Daarbij wordt een minimum aantal contracturen van zestien uur per week aangehouden. Na de gunning krijgt de opdrachtnemer nog een half jaar om het voorgestelde personeelsbestand ook echt te realiseren. Verder zijn er nog extra punten te verdienen als chauffeurs eerder dan de vereiste twee jaar nadat ze in dienst komen aan alle opleidingseisen voldoen.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op taxipro.nl.

Meer informatie

WMO vervoer Omnibuzz  op ai-mobiliteit.nl
Leernetwerk doelgroepenvervoer