Duizendbanenplan Noordoost-Groningen ondertekend

07-03-2018 | Bron: Binnenlands Bestuur  

Betrokken partijen hebben in het Groningse Uithuizen gisteren hun handtekening gezet onder het duizendbanenplan voor Oost-Groningen. Komende vier jaar zal er ongeveer zes miljoen euro worden geïnvesteerd in omscholing en banen voor werkloze inwoners van het aardbevingsgebied.

Oppepper voor geplaagde regio

In september vorig jaar maakte topambtenaar Bernard ter Haar namens toenmalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher al bekend dat het kabinet 6.2 miljoen euro uittrekt om de werkgelegenheid in de geplaagde regio een oppepper te geven. Onder meer de twaalf aardbevingsgemeenten, de provincie Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen, het Centrum Veilig Wonen, de NAM en de Arbeidsmarktregio Groningen hadden daarom gevraagd.

Voorrang in aanbestedingen

Met de 6.2 miljoen euro moeten duizend Oost-Groningse bijstandsgerechtigden banen krijgen in voornamelijk de bouwsector en de technische sector, of daarvoor worden omgeschoold. De bedoeling is dat bedrijven en aannemers die mensen uit de doelgroep in dienst nemen ook voorrang krijgen in de aanbestedingen voor het herstel van aardbevingsschade. Op die manier kan de regio op het gebied van werkgelegenheid nog enigszins zijn voordeel doen met de bevingsproblematiek.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op binnenlandsbestuur.nl.