‘Durf Briljant te mislukken!’

14-09-2018 | Bron: PIANOo

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) vergt verandering binnen een organisatie. Het vergt anders denken en anders doen. Lef hebben om te innoveren en risico’s te nemen.  ‘Uitproberen, durven mislukken en daarvan leren, wordt steeds belangrijker in onze ‘global connected world’, stelt innovator Bas Ruyssenaars van Instituut voor Briljante Mislukkingen. Ruyssenaars is een van de sprekers tijdens het MVI Congres op 3 oktober a.s. in Nijmegen, dat samenvalt met de start van het internationale congres EcoProcura.

Durf Briljant te mislukken!, luidt de boodschap van Ruyssenaars. “Om je weg te vinden in deze tijd wordt navigeren in plaats van beheersen en beheren steeds belangrijker. En deze vermogens leer je nu juist door te experimenteren, vrije ruimte te durven benutten, fouten te maken en bij te sturen.” Ruyssenaars is medeoprichter van stichting Het Instituut voor Briljante Mislukkingen en oprichter van strategisch bureau De Keuze Architecten dat interventies ontwikkelt voor ‘makkelijker kiezen en activatie van nieuw gedrag’.

Bas Ruyssenaars

Koopwijsprijs 2018

Ruyssenaars inleiding is voorafgaand aan de uitreiking van de KoopWijsPrijs 2018 en sluit aan bij de praktijk van overheden die - met vallen en opstaan – successen boekten met MVI binnen hun organisatie. Voor de KoopWijsPrijs zijn 5 inkoopprojecten (van overheden) genomineerd. In de laatste twee weken voor het congres kan er op de 5 genomineerden gestemd worden.

KoopWijsPrijs 2018

MVI congres 2018

Op 3 oktober  2018 organiseert de Rijksoverheid het 3de MVI-congres. Ook dit jaar is er een interessant en inspirerend programma voor alle overheidsprofessionals die een rol spelen bij MVI: beleidsadviseurs, projectleiders en inkopers. Hoe eerder duurzame of maatschappelijke doelen meegenomen worden in een project, hoe succesvoller de uiteindelijke inkoop. Daarin is het belangrijk om samen op te trekken.

MVI-congres Nijmegen 3 oktober 2018

Aanmelden MVI congres & EcoProcura

Het MVI congres 2018 valt samen met de start van het 3-daagde EcoProcura op 3 oktober 2018. Het MVI congres vindt plaats in de ochtend, vanaf de middag start EcoProcura. Het programma van EcoProcura loopt door op 4 en 5 oktober 2018. U kunt zich opgeven voor beide evenementen, of u bezoekt één van de twee evenementen.

Wilt u zich inschrijven voor het MVI congres en de eerste dag van EcoProcura, dan kunt u gebruik maken van het aanmeldformulier van het MVI congres. Wilt u zich inschrijven voor zowel het MVI congres als alle dagen van EcoProcura, dan kunt u gebruik maken van het aanmeldformulier van EcoProcura.

Aanmelden MVI-congres/Ecoprocura

EcoProcura 2018

EcoProcura is een toonaangevend internationaal congres over duurzaam inkopen. Tijden EcoProcura kunt u in gesprek gaan met andere aanbesteders, beleidsmakers, organisaties, onderzoekers en internationale organisaties over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame en innovatieve aanbestedingen. Ook wordt tijdens EcoProcura de Procura+ award uitgereikt. Deze prijs wordt uitgereikt aan duurzame en innovatieve inkooptrajecten uit heel Europa, die een grote impact hebben gemaakt.

EcoProcura  op ecoprocura.eu