Focus op MKB-vriendelijk inkopen van gemeente De Wolden werkt

11-01-2021 | Bron: Gemeente De Wolden  

Een jaar geleden zijn gemeente De Wolden, gemeente Hoogeveen en de Samenwerkingsorganisatie van beide gemeenten nadrukkelijker aan de slag gegaan met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Op deze wijze duurzaam inkopen is goed voor met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, goed voor de wereld om ons heen en goed voor lokale en regionale ondernemers.

Zo zijn er al diverse contracten gesloten met lokale ondernemers. Wethouder Gerrie Hempen: “Eén van de onderdelen van Maatschappelijk verantwoord inkopen is MKB-vriendelijk inkopen. Ook op die manier dragen we bij aan een duurzame samenleving. En daarnaast is circulariteit een thema. De Wolden en Hoogeveen kopen samen voor 90 miljoen euro in. Dat is een behoorlijk bedrag waarmee we samen het verschil kunnen maken.”

Groene diesel

Het meest recente voorbeeld van duurzaamheid en lokaal ondernemerschap betreft de net gesloten overeenkomst voor de levering van brandstoffen met Fieten Olie BV te Hollandscheveld. Naast een klein deel fossiele benzine (E10) wordt met het nieuwe contract de duurzame brandstof HVO100 ingekocht als vervanger van fossiele diesel. Dit is een nagenoeg CO2-neutraal alternatief voor ‘gewone’ diesel. Deze vervanger voor diesel wordt gemaakt van voornamelijk plantenresten, afval- en restgrondstoffen en ander organisch materiaal, zoals afgewerkte plantaardige oliën en dierlijke vetten.

Lees het volledige artikel  op dewolden.nl.

Meer informatie

Dossier: MKB-vriendelijk inkopen
Dossier: Mobiliteit
Buyer Groups mobiliteit