Klimaatneutraal en circulair inkopen? Breng de impact in kaart!

26-08-2019 | Bron: PIANOo

Overheden zetten volop in op klimaatneutraal en circulair inkopen. Maar wat levert dit eigenlijk op voor uw organisatie? En hoeveel grondstoffen en CO2 bespaart u met uw project? Op 26 september 2019 staat het ochtendprogramma van de derde leernetwerkdag in het teken van impactmeting. In de Reehorst in Ede krijgt u een introductie in de verschillende mogelijkheden.

Het meten van impact is een belangrijke succesfactor voor klimaatneutraal en circulair inkopen. Want hoe kunnen we immers optimaliseren, verantwoorden en intern draagvlak creëren als we niet weten of onze inzet ook het gewenste effect heeft? Onderzoeker Michiel Zijp (RIVM) geeft een korte introductie over de verschillende mogelijkheden en momenten waarop u duurzaamheid kunt meten. Daarna kiest u uit één van de 9 workshops waarin de verschillende meettools centraal staan. In de workshops verdiept u zich in de theorie achter de instrumenten, hoort u over de praktijkervaringen en gaat u zelf aan de slag met de tools.

Aanmelden

Voor het ochtendprogramma zijn er nog enkele plekken vrij. Dit programma vindt plaats op donderdag 26 september van 09.30 tot 12.00 uur bij de Reehorst in Ede. U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar leernetwerken@pianoo.nl.
Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor een van de workshops die tijdens de middag plaatsvinden.

Leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen

De leernetwerken worden gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de Rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. Klimaatenveloppe: impuls klimaatneutraal en circulair inkopen