Leernetwerkdag 1 boordevol daadkracht: terugblik, leerpunten en lancering van de Wegwijzer Circulair Inkopen

12-04-2019 | Bron: PIANOo

Op 4 april 2019 vond de eerste Leernetwerkdag plaats waarmee PIANOo en Rijkswaterstaat in Leernetwerken laten zien dat overheden nu al met klimaatneutraal en circulair inkopen aan de slag kunnen en moeten. Ook werd de Wegwijzer Circulair Inkopen gelanceerd, een hulpmiddel om circulariteit te integreren in het inkoop- en aanbestedingsproces. De belangrijkste leerpunten en tips van deze eerste dag zijn per leernetwerk samengevat.

Er is al veel mogelijk op het gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen. In een reeks van 4 leernetwerkdagen staat het leren van elkaar, experts en ervaringsdeskundigen centraal en worden praktische tools en ondersteuning geboden.

Daadkracht!

De eerste bijeenkomst stond in het teken van het thema 'Daadkracht'. In de ochtend stelde filosoof en futuroloog Ruud Veltenaar waarom we klimaatproblemen niet langer voor ons uit kunnen schuiven en nu aan de slag moeten. Duurzaam ondernemer en lobbyist Marga Hoek inventariseerde de uitdagingen en hoe onbegrensde mogelijkheden verkend kunnen worden. Dagvoorzitter was Ellen Hoog Antink.

Leerpunten en tips op PIANOo.nl

Het middagprogramma van de specifieke Leernetwerken is ingevuld met presentaties, praktijkvoorbeelden, workshops, netwerken etc. Niet aanwezig maar wel aan de slag met MVI? Bekijk de belangrijkste leerpunten en tips van deze eerste dag die per leernetwerk zijn samengevat.

Leernetwerken:

Wegwijzer Circulair Inkopen

De wegwijzer Circulair Inkopen kon op veel belangstelling rekenen: een co-productie van inkoopexperts uit het private en publieke domein. Aan de hand van tips, achtergronden en praktijkvoorbeelden biedt de wegwijzer hulp bij zowel het nemen van strategische beslissingen als op uitvoerend niveau concrete stappen te zetten.
Wegwijzer Circulair Inkopen

Terugblik in beeld

Foto's  op spark.adobe.com

Wilt u ook meedoen met de leernetwerken? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.
Leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen

De leernetwerken worden gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de Rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie.
Klimaatenveloppe: impuls klimaatneutraal en circulair inkopen