Leren met social return in een proeftuin bij de IND

21-10-2019 | Bron: Maatwerk voor Mensen  

“Het is nodig dat iedereen gelijke kansen krijgt op het vinden van een baan,” stelt Aly van Berckel, hoofddirecteur Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Gelijke kansen op het vinden van een baan is nog geen realiteit voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en Van Berckel treedt op als ambassadeur voor deze groep binnen de IND. Intern bewustzijn creëren en mensen meenemen in het doel van een inclusieve arbeidsmarkt is echter niet genoeg.

Daarom startte IND afgelopen maanden een proeftuin waarin inkoop en HR van IND samenwerkten om meer arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En met succes: op dit moment is in totaal 13,3 fte aan de slag, waarvan 6,9 fte medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een mooi resultaat van een uitdagend proces, waarin samen leren en samen werken van groot belang bleken.  

Experimenteren met leerformule

Een van de manieren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te laten gaan is via inkoop; specifiek via social return. Bij social return spreekt het Rijk in een aanbesteding een wens of eis uit over de maatschappelijke impact waaraan de opdrachtnemer middels de opdracht dient bij te dragen. Social return-beleid bleek de afgelopen jaren echter weinig effectief. Daarom werd in 2018 gestart met Maatwerk voor Mensen, een programma waarin experimenteren, leren en samenwerken centraal staan om te kijken wat wél werkt. Met ondersteuning van een leerformule met kennis, inspiratie en instrumenten kunnen proeftuinen starten om de mogelijkheden binnen alle fasen van een aanbestedingstraject te vinden om meer impact te maken met social return.

Lees het volledige artikel  op maatwerkvoormensen.nl

Meer informatie

Dossier: Social return 
Social Return bij de Rijksoverheid