Meer ruimte voor werkzoekende (ex)kankerpatiënten in proeftuin USG Professionals

20-01-2020 | Bron: Maatwerk voor Mensen  

Het initiatief voor de proeftuin ‘Re-integratie van (ex)kankerpatiënten van USG Professionals werd in juli 2018 genomen. Als leverancier van expertise op het gebied van legal, finance en marketing & communications bij verschillende departementen, nam United Services Group (USG) de handschoen op om invulling te geven aan hun social-return-opgave. Coördinator Yvette Oeben is er trots op dat zij een eerste kandidaat onlangs een contract heeft kunnen aanbieden.

USG zocht samenwerking met gespecialiseerde re-integratiebureaus zoals Re-turn en Stap Nu. Deze organisaties bieden werkfittrajecten waarmee zij (ex)kankerpatiënten klaarstomen voor de arbeidsmarkt. USG praatte ook met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) over de problematiek van deze patiënten.

Yvette: “We wilden heel graag de proeftuin tot een succes maken, dus besloten we minder hoogdrempelige functies te creëren op ons eigen hoofdfiliaal in Utrecht. Receptiewerkzaamheden zijn bijvoorbeeld perfect om te starten, maar ook op de administratieve afdeling zijn mogelijkheden”.

Lees het volledige artikel  op maatwerkvoormensen.nl

Meer informatie

Dossier: Social return