MVO Risico Checker maakt duurzaam aanbesteden nu nog eenvoudiger

11-07-2019 | Bron: MVO Nederland  

Overheidsinkopers brengen de MVO-risico’s van hun aanbestedingen nu nog eenvoudiger in kaart. Dit doordat de MVO Risico Checker van MVO Nederland nu ook gekoppeld is aan de productcodes waarmee overheidsinkopers werken: de CPV-codes. De MVO Risico Checker geeft een snelle online risicoanalyse voor internationaal zakendoen. Door deze in te vullen zetten inkopers een belangrijke eerste stap op weg naar een duurzamere vorm van aanbesteden.

Het toont de risico’s van een bepaald product op het gebied van duurzaamheid, arbeidsomstandigheden en mensenrechten. De inkoper checkt zo eenvoudig de impact van inkoopactiviteiten.  

Overheidsinkopers spelen een belangrijke rol in het verduurzamen van de keten. Dat begint met het inzichtelijk krijgen van de mogelijke risico’s van bepaalde producten, zodat ze deze met leveranciers kunnen bespreken. Milan Bijl, adviseur Maatschappelijk Verantwoord Inkopen bij PIANOo, het expertisecentrum voor aanbesteden, zegt: “De CPV-codes maken de zoekfunctie van de MVO Risico Checker beter waardoor je sneller en gedetailleerder ziet wat de risico’s in een bepaalde keten zijn.”

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op mvonederland.nl.

Meer informatie

Dossier: Internationale sociale voorwaarden 
Internationale Sociale Voorwaarden Academie 2019-2020
CPV-codes