Onderzoek Inkoop en de SDG's

14-09-2020 | Bron: Nevi  

Duurzaamheid/Sustainability in het algemeen wordt al door veel inkooporganisaties en -professionals meegenomen in hun dagelijkse werkzaamheden. Het besef dat hierdoor ook direct of indirect een positieve bijdrage wordt geleverd aan één van de zeventien SDG’s is er echter niet. Daar moeten we samen verandering in brengen.

Toch zijn er al talloze best practices en initiatieven die we hieraan kunnen koppelen. Door dit inzichtelijk en meetbaar te maken in de komende VN-rapportages kunnen we de positieve impact van organisaties die duurzame producten en diensten inkopen laten zien.

Dus, wat doet men nu al? En op welke SDG’s heeft dat betrekking? Wat leren we daarvan? Op welke duurzaamheidsdoelen zit de meeste impact en kunnen we opschalen? En welke goede voorbeelden ondersteunen dat? Dat horen we graag van jou.

Vanuit het Nevi Team van Deskundigen - Maatschappelijk Verantwoord Inkopen inventariseren we daarom via dit kort kwalitatief onderzoek de bekendheid én de inkooppraktijk in relatie tot de SDG’s. Zodat onze (inkoop-)activiteiten op het gebied van duurzaamheid/sustainability (h)erkend worden.

De vragenlijst omvat 10 vragen en neemt circa 10 minuten in beslag. Alvast vriendelijk bedankt voor jouw medewerking!

Meer informatie en vragenlijst

Vragenlijst inkoop en de bijdrage aan de SDG's