PIANOo Circulair Inkopen Academie 2018-2019: aanmelden nu mogelijk

30-03-2018 | Bron: PIANOo

PIANOo start in september weer met een nieuwe editie van de Circulair Inkopen Academy. De Circulair Inkopen Academy is een programma van 7 dagdelen dat deelnemers in 9 maanden opleidt om circulaire principes toe te passen op hun inkoop- en aanbestedingsprocessen. Na afronding van het programma hebben deelnemers concrete handvatten en eerste ervaringen, waarmee zij zelfstandig verder aan de slag kunnen.

Van (inkoop)strategie tot evaluatie circulair contract

In de Circulair Inkopen Academie geven circulaire experts uit overheid en markt u de inzichten en tools die nodig zijn om te starten met circulair inkopen. Het programma behandelt alle fasen van het inkoopproces, van het vormen van een circulaire (inkoop)strategie tot en met het evalueren van het afgesloten circulaire contract. Naast aanbestedingstechnische en juridische aspecten zoals circulair specificeren komen onderwerpen als circulaire verdienmodellen en het verkrijgen van intern draagvlak aan de orde.

Pilottrajecten

Alle deelnemers starten minimaal één circulair pilottraject als onderdeel van het programma, zodat zij de lessen en principes uit de Academie ook direct toepassen in hun eigen organisatie. De discussie over de praktijkervaringen uit deze pilottrajecten vormt een belangrijk deel van de bijeenkomsten.

Doelgroep

Circulair inkopen is een uitdaging voor de hele organisatie. Dus is het de bedoeling dat per organisatie minimaal 2 personen deelnemen. Bijvoorbeeld een inkoper en de duurzaamheidcoördinator of een betrokken budgethouder/projectleider.

Impressie

Aan eerdere edities van het opleidingsprogramma namen ruim 60 personen van een kleine 30 publieke organisaties deel. Een impressie van de eerdere edities van de Circulair Inkopen Academie vindt u in onderstaande korte film.

Impressie eerste Circulair Inkopen Academie

Green Deal Circulair Inkopen 2.0

Wilt u de ambitie van uw organisatie voor professionalisering van circulair inkopen een extra impuls geven? Sluit u dan aan bij de Green Deal Circulair Inkopen 2.0, die 7 juni wordt ondertekend. In deze Green Deal spreken publieke en private organisaties met elkaar af de circulaire economie aan te jagen met hun inkoopbeleid. Iedere deelnemende organisatie brengt twee pilots in. In bijeenkomsten en werkgroepen delen deelnemers en partners kennis, ervaringen, belemmeringen en successen. Voor deelnemers aan de Academy is deelname aan het eerste jaar van de Green Deal gratis.

Green Deal Circulair Inkopen 2.0

Meer informatie en aanmelden

PIANOo Circulair Inkopen Academy 2018-2019