Podcast Innovatie: Dijkwerkers werken door

Het coronavirus heeft gezorgd voor een tijdelijke, maar nieuwe werkelijkheid. Er gaat een streep door fysieke ontmoetingen, dus ook door bewonersavonden, keukentafelgesprekken, dialoog met marktpartijen en werkateliers. Onze nieuwe podcastreeks Dijkwerkers Werken Door biedt hulp en inspiratie.

Innovatie is de economie van morgen. Komt dat door het coronavirus helemaal stil te liggen? Niet als het aan Marjan Kreijns ligt. Marjan is directeur van Green Village van de TU Delft, een proeftuin voor klimaatadaptatie en energietransitie.

Ook Gijs Ploegmakers, algemeen directeur en mede-eigenaar van bouwbedrijf Ploegam, zet innovatie voorop. Zo werkt hij aan een volledig elektrische rupskraan en een emissieloze vloot. Maar dat gaat niet vanzelf: dat vraagt om een open bedrijfscultuur en duidelijke wensen van opdrachtgevers. Wat verwachten zij aan duurzame innovatie? Naast duidelijke wensen kunnen ook prestatieprikkels voor innovatie in contracten goed werken. Nino Lopulalan van inkoopadviesbureau Significant schreef er in opdracht van PIANOo een inspiratiebundel over. De inspiratiebundel komt in juni 2020 online beschikbaar.

Beluister de podcast  op hoogwaterbeschermingsprogramma.nl.