Praktijkvoorbeeld social return: Pionieren in proeftuin Social return

20-05-2019 | Bron: PIANOo

Fons Buurman, categoriemanager Rijksoverheid, startte in 2017 de eerste proeftuinen social return bij de Rijksoverheid. Samen met een collega heeft hij nu 18 proeftuinen ingericht met verschillende leveranciers. Eén van deze proeftuinen is tot stand gekomen met leveranciers van inkoopadviseurs AevesBenefit en Emeritor. Deze proeftuin ontvangt op 27 mei 2019 decharge. 8 maanden na de start kijken alle betrokkenen met een positief gevoel terug. Welke lessen zijn er te trekken uit deze pioniers proeftuin?

Liefde voor het inkoopvak

Beide inkoopadviesbureaus - concurrenten en collega’s tegelijk- hebben voor deze proeftuin de handen ineen geslagen om sociale impact te creëren, samen met UBR|HIS (Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk). ‘Ons doel met deze proeftuin is om geïnteresseerde en enthousiaste mensen zodanig op te leiden (theoretisch en on-the job) dat ze na negen maanden zelfstandig kunnen uitstromen naar betaald (inkoop)werk. Beide bureaus werven een kandidaat op HBO+ werk- en denkniveau en begeleiden hen door middel van coaching, tweewekelijkse trainingen en een vaste begeleider gedurende negen maanden. UBR|HIS creëert twee werkervaringsplekken en koppelt de kandidaten aan een buddy. Op deze manier kunnen de kandidaten binnen een reguliere werkomgeving werkervaring opdoen. En leer je alle facetten van het werk als inkoper. Van operationeel inkopen tot contractmanagement tot Europees aanbesteden’, legt Wim Nieland, directeur AevesBenefit uit. Een mooie bijkomstigheid is dat er momenteel een schaarste aan inkopers is en met dit traject nieuwe inkopers opgeleid kunnen worden.

Richard Lennartz, Wim Nieland, Edwin Bijlsma
Richard Lennartz, Wim Nieland, Edwin Bijlsma

Coalition of the willing

In deze proeftuin hebben Esther en Fons leveranciers AevesBenefit en Emeritor uitgenodigd om gezamenlijk de sociale impact bij de rijksoverheid te kunnen vergroten. Ook voor de leveranciers was dit nieuw. Daarnaast vond hij een sponsor in Richard Lennartz, directeur van UBR|HIS die bereid was twee stageplaatsen en dagelijkse begeleiding beschikbaar te stellen binnen zijn organisatie. Lennartz: ‘Wat Fons goed doet is dat hij gebruik maakt van korte lijntjes binnen het rijk en op zoek gaat naar coalities, hij zoekt hulp bij mensen waar hij hulp kan krijgen.’

Volledige praktijkvoorbeeld

Pionieren in proeftuin Social return brengt de Rijksoverheid verder