Programma Innovation Expo 2018 bekend

12-07-2018 | Bron: Innovation Expo 2018  

U kunt nu het programma bekijken en u aanmelden voor de Innovation Expo 2018 (IE2018). Op 4 oktober 2018 komt hét Nederlandse innovatie ecosysteem samen op het RDM-terrein in Rotterdam Zuid. Behalve de 200 interessante en verrassende innovaties op de expovloer, kunt u deelnemen aan excursies, verdiepende inhoudelijke sessies, interessante side events en kunt u de lezingen van verschillende keynote speakers bijwonen.

Doel IE2018

De dag staat in het teken van nieuwe ontmoetingen en het afsluiten van concrete deals. Alle bezoekers, uit Nederland en buitenland, werken op die dag samen aan het versnellen van innovaties. Met de IE2018 biedt de overheid een podium aan bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties voor het voetlicht van een breed nationaal en internationaal publiek te brengen. Zoals de Financierings Alley waar innovatoren terecht kunnen met vragen aan overheids- en private partijen voor financiering. Of een Serious Game die laat zien wat de invloed van technologische ontwikkelingen op de Nederlandse samenleving kan zijn. Maar er zijn ook  sessies over de specifieke thema’s van IE2018. Zoals ‘Water in de stad’, een pitchsessie ‘Smart Mobility’ of blockchain in de Agrifoodsector.

Samenwerking overheden en marktpartijen

Ook PIANOo is betrokken bij dit event met een sessie over innovatiegericht inkopen: Hoe overheden en marktpartijen samenwerken aan maatschappelijk relevante innovaties. Een goede samenwerking tussen overheid en marktpartijen is essentieel bij innovatiegericht inkopen. Zowel leverancier, inkoopadviseur, opdrachtgever/budgethouder, projectleider en bestuurder zijn betrokken bij het inkopen van een innovatie. Wat zijn hierbij de aandachtspunten en leerpunten voor zowel de opdrachtnemer als de opdrachtgever? Hierbij komen ook de beschikbare instrumenten en procedures aan bod hoe deze stimulerend of juist belemmerend  kunnen werken voor het beoogde doel. In deze interactieve sessie behandelen ervaringsdeskundigen een aantal casussen.

Programma en aanmelden

Innovation Expo 2018  op innovationexpo.nl