Slotbijeenkomst PIANOo e-factureren bruist van ambities

01-07-2019 | Bron: PIANOo

“Nu alle energie op het verzenden van e-factureren!” en “Toeleveranciers intensief onboarden”, of deze: “Het e-facturatiehuis staat, nu moeten we verder bouwen.” Zomaar een greep uit de stellingen van deelnemers aan de slotbijeenkomst van het PIANOo programmabureau e-factureren op 26 juni 2019. Met de slotbijeenkomst zette het programmabureau een punt achter 3,5 jaar ondersteuning aan aanbestedingsplichtige organisaties bij de implementatie van e-factureren.

Nu de datum van de wettelijke verplichting is gepasseerd, is die ondersteuning in principe niet meer noodzakelijk. Per 1 juli 2019 heeft het programmabureau zijn activiteiten beëindigd.

Uitdagend programma

In de prachtige ‘Raadzaal’ van het Gemeenlandhuis (voormalige zetel van het Hoogheemraadschap Rijnland) in Leiden woonden zo’n 40 genodigden het slot van het programmabureau bij. Gevierd werd de succesvolle implementatie van e-factureren bij de medeoverheden. En daarmee onlosmakelijk verbonden de voorwaardenscheppende en ondersteunende rol van het programmabureau. Maar het grootste deel van de middag was gewijd aan een paneldiscussie tussen ontvangers en verzenders van e-facturen, ICT-dienstverleners en andere betrokkenen. Onderwerpen waren de stand van zaken, wat er nu opgepakt zou moeten worden en welke mijlpalen daarbij horen.

Aan het slot van de bijeenkomst hield voormalig ambassadeur e-factureren Marco Pastors het publiek nog een paar prikkelende stellingnames voor om als ‘bagage’ mee te nemen naar huis.

Volledig verslag

Slotbijeenkomst e-factureren - verslag 26 juni 2019