Social Handprint maakt maatschappelijk rendement zichtbaar

Hoe bepaal je als ondernemer of investeerder of een deelname in een sociaal initiatief maatschappelijk rendement oplevert? MAEX is een platform met daarop maar liefst 1.800 initiatieven. Dat platform heeft nu een nieuwe rekentool: Social Handprint. Deze maakt de waarde in euro’s zichtbaar en laat meteen zien aan welke duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties het initiatief bijdraagt. 

Onder meer oud-premier Jan Peter Balkenende en Partner Corporate Responsibility bij accountantsorganisatie EY, Tjark Tjin-A-Tsoi, directeur van Centraal Bureau voor de Statistiek en Hans Biesheuvel, oprichter van ondernemersorganisatie ONL waren op 6 november bij de lancering van de zogeheten Social Handprint in Den Haag aanwezig. Zij hoorden de uitleg van de twee initiatiefnemers, Silvia Oostwegel en Gerda Deekens.

Een mooi startpunt 

Volgens Arnold van Mameren, CEO van DPA, maakt de social handprint op een mooie manier duidelijk aan welke SDG’s een onderneming zich verbindt. Ook Biesheuvel, oprichter van ONL, is positief. “Als ondernemer ken je je lokale initiatieven al snel. Veel ondernemers nemen al als vanzelfsprekend mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder hun hoede. Maar heb je nu geen idee waar je moet beginnen, dan is dit een mooi startpunt. Lokaal maar ook nationaal.”

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op duurzaam-ondernemen.nl.