Twee medewerkers ontslagen voor misdragingen bij HTM

01-02-2019 | Bron: OVPro  

HTM ontslaat twee medewerkers voor louche praktijken bij een aanbesteding voor beveiligingsdiensten in trams, bussen en op haltes en voor het uitvoeren van ongeoorloofde nevenwerkzaamheden. Ze hebben zich daarmee schuldig gemaakt aan integriteitsschendingen. Bovendien stopt het aanbestedingsproces. 

Het is gebleken dat een medewerker heeft geprobeerd de aanbesteding te beïnvloeden door vertrouwelijke informatie te delen met een van de inschrijvende beveiligingsbedrijven. Hij had persoonlijke belangen bij dit bedrijf. De andere medewerker heeft een vergoeding ontvangen voor het inzetten van HTM-medewerkers voor de beveiliging van commerciële evenementen.

Aanbesteding afgebroken

Door de misdragingen bij de aanbesteding, heeft HTM ook het proces voor het zevenjarige contract afgebroken. De vervoerder heeft niet langer de garantie dat alle fases van het proces op een eerlijke en integere manier zijn verlopen. Daarom zal de directie binnenkort besluiten in welke vorm de beveiligingsdiensten worden voortgezet. Tot dat moment zal de huidige dienstverlener de beveiligingsdiensten blijven leveren.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op ovpro.nl.

Meer informatie

Aan de slag met integriteit