Uitnodiging: werksessie innovatiegericht inkopen in het sociaal domein

24-06-2020 | Bron: PIANOo

Op 1 juli 2020 van 12.30 tot 13.30 uur organiseert PIANOo, samen met het Programma inkopen en aanbesteden in het sociaal domein van het ministerie van VWS, een eerste digitale werksessie Innovatiegericht inkopen in het sociaal domein. U bent van harte welkom deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Innovatiegericht inkopen betekent dat u iets inkoopt wat er op dit moment nog niet is, of nog niet grootschalig wordt toegepast. Dit is onzeker en laat zich ook niet gedetailleerd specificeren. Dit kunnen nieuwe technieken zijn of technische hulpmiddelen, manieren om goedkoper te werken, maar ook het samen betrokken partijen vernieuwen, transformeren van het dienstverleningsconcept zonder op dit moment exact voor ogen te hebben hoe dit er precies uit komt te zien.

Voor wie?

Inkoopstrategen en innovatiemanagers uit het sociaal domein.

Programma

Tijdens de eerste digitale werksessie verkennen we met deskundigen uit beide werelden (experts uit het sociaal domein én de inzichten en ervaring van PIANOo over innovatiegericht inkopen) welke inkoopinstrumenten wanneer toepasbaar zijn in het sociaal domein. De keuze van het inkoopinstrument (variërend van het inrichten van een proeftuin en een innovatiesubsidie tot en met een concurrentiegerichte dialoog en innovatiepartnerschap) hangt onder andere af van de mate waarin er voor een vraagstuk een idee al is uitgedacht, beproeft en gevalideerd.

Sprekers

Sprekers op deze werksessie zijn:

  • Maarten Swagerman – Programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein bij het ministerie van VWS zal de bijeenkomst openen.
  • Floris den Boer – Verantwoordelijk voor het programma innovatiegericht inkopen bij PIANOo, geeft een schets van beschikbare instrumenten en de ervaringen wanneer deze toe te passen bij andere sectoren.
  • Douwe Sibma – regio Sudwest Fryslân, en Pieter van Diemen – gemeente Nijmegen, geven een reflectie vanuit hun inkooppraktijk in het sociaal domein.

De sessie wordt gemodereerd door Yara Rietdijk van bureau Flatland uit Delft en Robert Smit, eveneens van bureau Flatland zal zorgen voor een visueel verslag van de bijeenkomst.

Meer informatie en aanmelden

Indien u belangstelling heeft bent u van harte welkom om mee te denken en discussiëren. U kunt u zich aanmelden bij Arthur van de Meerendonk van PIANOo (@emaill) – ook wanneer u eerst nog wat meer informatie wilt.

Er is ruimte voor zo’n 12 tot 15 deelnemers.