Utrechtse corporaties willen dat bouwers voortaan áltijd leerlingen inzetten

20-04-2018 | Bron: Cobouw  

Utrechtse woningcorporaties gaan bouwbedrijven bij alle toekomstige renovatie- en duurzaamheidprojecten in de aanbesteding vragen om te werken met leerlingen en zij-instromers. Hiermee willen ze meer opleidingsplekken creëren en ervoor zorgen dat er in de toekomst voldoende vaklieden zijn voor bouw- en renovatieprojecten.

De komende jaren gaan zij bij alle aanbestedingen in de regio bouwbedrijven vragen te werken met leerlingen en zij-instromers. Daardoor moeten er meer leerwerkplekken ontstaan voor leerlingen die al een vakopleiding volgen, maar juist ook voor werkelozen en statushouders die een baan zoeken.

Social return met duurzaam karakter

Social return komt natuurlijk wel vaker voor in aanbestedingen, maar toch is er bij dit initiatief een verschil, stelt projectmanager Siem Bijman van het Stifo. Volgens hem gaat het om ‘social return met een duurzaam karakter’. “Nu is het vaak zo dat bouwbedrijven in het kader van social return zij-instromers aannemen, maar na de afronding van een project weer naar huis sturen, zónder opleiding. Bij dit initiatief is het de bedoeling dat kandidaten echt in dienst komen bij een opleidingsbedrijf. En dat ze niet weggestuurd worden voordat die opleiding is afgerond”, verklaart Bijman.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op Cobouw.nl (alleen voor abonnees). 

Meer informatie: Dossier: Social return