Verbeterde zoekfunctie en toegankelijkheid PIANOo.nl

11-04-2018 | Bron: PIANOo

Steeds meer mensen weten pianoo.nl te vinden. In 2017 werd de website bijna 650.000 keer bezocht. Ook de hoeveelheid informatie op de site groeit nog steeds. Om de informatie gebruiksvriendelijk en toegankelijk aan te kunnen blijven bieden, heeft PIANOo de site vernieuwd. Uiterlijk lijkt er misschien weinig veranderd, maar met name de zoekfunctie en de toegankelijkheid van informatie zijn verbeterd.

Verbeterde zoekfunctie

Een betere zoekfunctie was een van de belangrijkste aanbevelingen die uit eerder gebruikersonderzoek kwam. De gehele zoekfunctie van PIANOo.nl is vernieuwd en brengt u nog sneller naar de informatie die u zoekt. Ook de weergave van de zoekresultaten is gewijzigd: het resultatenoverzicht toont per resultaat een reeks eigenschappen zodat u goed kunt inschatten of u deze informatie zoekt.

Rechts naast de resultaten vindt u de vertrouwde filters waarmee u uw resultaten kunt verfijnen. Daarnaast heeft de Agenda een eigen zoekfunctie gekregen, zodat u workshops, opleidingen en congressen voortaan kunt doorzoeken op kernwoord, maand en jaar.

Mobiele weergave

De site is responsive gemaakt: de website past zich aan het apparaat aan waarop u deze bekijkt. Inschrijven voor een PIANOo-bijeenkomst of even de drempelwaarden opzoeken, is daardoor een stuk eenvoudiger op telefoon of tablet. Op mobiele apparaten worden het menu en de zoekfunctie in eerste instantie verborgen, maar kunnen vanaf elke pagina geopend worden met de knoppen rechtsboven in uw scherm

Delen via social media

Delen van informatie of artikelen op de site is nu ook eenvoudiger. U kunt de pagina mailen maar ook delen via Facebook, Twitter en LinkedIn, met behulp van de social buttons onderaan elke pagina.

Toegankelijkheid

De nieuwe pianoo.nl is ook toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele, auditieve of motorische beperking. Zo is de site te gebruiken met een screenreader en kunt u het contrast verhogen. Nieuw ontwikkelde video’s worden voortaan aangeboden via een mediaplayer met ondertiteling (captions)  en spraak (audio descriptie) voor visuele elementen.

Inhoud

Praktijk & Tools in dossiers

Ook het menu is op aangeven van gebruikers licht aangepast. De menu-optie Praktijk & Tools is vervallen. Handreikingen, praktijkvoorbeelden en onderzoeken zijn voortaan te vinden in de dossiers onder thema’s, markten en in het inkoopproces.

Fase 0 en 3 inkoopproces

Een andere inhoudelijke wijziging is de toevoeging van een Fase 0 Organisatie van inkoop en Fase 3 Uitvoeren opdracht aan het menu Inkoopproces. Fase 0 gaat in op het organiseren van de inkoop, fase 3 gaat in op de uitvoering van de inkoopopdracht (contractmanagement).

Meer informatie:
Komt u nog een foutje tegen op de website? Heeft u vragen, opmerkingen of een suggesties? We ontvangen ze graag via webredactie@pianoo.nl