Volop aandacht bij overheden voor innovatiegericht inkopen

30-08-2019 | Bron: PIANOo

"Innovatiegericht inkopen is niet alleen de verantwoordelijkheid van de inkoopprofessional maar van de hele organisatie", zegt Floris den Boer in een recent gepubliceerd interview met Procure2Innovate over de impact en toekomstige rol van innovatiegericht inkopen. "Met name bij de identificatie van behoeftes, het creëren van ruimte om te experimenteren voor leveranciers en het borgen van opschaling in de organisatie spelen de innovatiemanager, asset manager en beleidsmedewerker een belangrijke niet te onderschatten rol."

Uit cijfers blijkt dat aanbestedende organisaties bij hun aanbestedingen vaak kiezen voor een innovatieve oplossingen (7,7%). Floris den Boer ziet hierbij dat innovatiegericht inkopen vaker gezien wordt als de aanpak om samen met leveranciers strategische organisatiedoelen te bereiken als het reduceren van de CO2-voetafdruk en het betaalbaar houden van publieke diensten.

Procure2Innovate

PIANOo is deelnemers aan Procure2Innovate; een netwerk voor Europese expertisecentra dat aanbestedende diensten bij innovatiegericht inkopen ondersteunt.

Lees het interview

Interview with Floris den Boer, senior advisor at PIANOo (Engels)