Waarom kosten gemaakt voor stoelen raadszaal?

07-09-2020 | Bron: Voorburgs Dagblad  

Enige tijd geleden zijn de stoelen van de gemeenteraad van de raadszaal Swaensteyn opnieuw gestoffeerd. Het bevreemd de fractie van GBLV dat deze kosten zijn gemaakt, vervanging door een arbo-verantwoorde stoel was logischer geweest in de ogen van de fractie GBLV. De fractie van GBLV heeft daarom geïnformeerd wat de reden is geweest van het herstofferen in plaats van vervangen.

Het antwoord van de gemeente luidt als volgt:

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen ondertekend. In het plan van aanpak is opgenomen dat de gemeente Leidschendam-Voorburg circulair wil inkopen. Dit betekent dat er wordt gekeken of de levensduur van bestaande artikelen kan worden verlengd. In dit geval zijn de stoelframes in goede staat en was er slijtage van de stoffering en de opvulling. Opnieuw stofferen is dan de beste optie.

Een ander belangrijk onderwerp van circulair inkopen is om opdrachten onder te brengen bij doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De opdrachtnemer heeft een samenwerkingsverband met Den Haag werkt (voorheen de Haeghe Groep). De werkzaamheden zijn uitgevoerd door medewerkers van Den Haag werkt. Hiermee voldoet deze opdracht aan belangrijke doelstellingen uit het manifest Maatschappelijk Verantwoord inkopen.

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op voorburgsdagblad.nl.