Webinar Beton duurzaam uitvragen. Zo doe je dat.

11-01-2021 | Bron: PIANOo

In 2020 is de Buyer Group CO2-arm beton gestart als verlengstuk van alle in het Betonakkoord georganiseerde publieke opdrachtgevers. De eerste opdracht van deze buyer group was een inventarisatie van succesvolle manieren in aanbestedingen om duurzame betontoepassingen te krijgen. Naar aanleiding van de inventarisatie is ook een beslisboom opgesteld. Deze beslisboom helpt bij toekomstige projecten/aanbestedingen om de juiste en meest duurzame keuzes te maken.

In dit webinar presenteren we de eerste resultaten van het onderzoek en we delen de eerste inzichten, die uit de beslisboom naar voren komen. Zowel het onderzoek als de beslisboom worden in 2021 verder uitgewerkt. Het delen van de inzichten van het onderzoek en de beslisboom hebben als primaire doel om verduurzaming breder en ambitieuzer uit te vragen. Om zo ten behoeve van de markt vraagharmonisatie te bereiken.

Voor wie?

Projectmanagers, contractmanagers,inkoopadviseurs en duurzaamheidscoördinatoren in de bouw en GWW.

Programma

De Buyer Group CO2-arm beton heeft onderzoek gedaan naar hoe beton wordt uitgevraagd in de eigen aanbestedingen. Wat zijn de resultaten en hoe kunnen we beton duurzamer uitvragen? Hierbij worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Het Bouwwaardemodel. Hoe zorg je voor ambitieuze doelstellingen t.a.v, duurzaamheid?
  • Het onderzoek én de beslisboom. Welke beslissingen neem je om maximale duurzaamheid te realiseren?
  • Paneldiscussie. Aan de hand van enkele stellingen worden de ambities van duurzaamheid door 4 deskundigen besproken.

In dit webinar geven de publieke opdrachtgevers van de Buyer Group CO2-arm beton en uitvoerend ingenieursbureau Witteveen+Bos een uitgebreide toelichting op dit onderzoek.

Datum en tijd

Datum: 26 januari 2021
Tijd: 15.00 – 15.45 uur

Aanmelden

U kunt zich aanmelden  via gotowebinar.com.

Wij maken gebruik van GoToWebinar. U hoeft hiervoor niets te installeren. Na registratie ontvangt u een e-mail met een link om het webinar in uw browser te volgen. Tijdens het webinar is er ruimte voor vragen en interactie.

Heeft u vooraf vragen of opmerkingen? Mail naar @email.