Wet markt en overheid ligt niet stil

09-03-2018 | Bron: Gemeente.nu  

Het lijkt vooralsnog opvallend rustig rond de wijziging van de Wet markt en overheid, die ondernemers moet beschermen tegen 'bijklussende' gemeenten. Maar de voorbereidingen lopen wel degelijk. 'Ik ga ervan uit dat het voorstel dit jaar wordt ingediend,' zegt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Een concreter tijdstip kan de woordvoerder niet noemen. 'Er vindt ook overleg plaats met de Tweede Kamer, die zelf een initiatiefwetsvoorstel heeft aangekondigd. We kunnen niet net doen alsof dat niet bestaat.' Het gaat daarbij om een voorstel dat de Tweede Kamerleden Erik Ziengs (VVD) en Kees Verhoeven (D66) al in 2016 aankondigden, maar nog altijd niet hebben ingediend.

Vergaande aanscherping

Wel schreven de parlementariërs in 2015 een initiatiefnota, waarin ze een vergaande aanscherping van de wet bepleitten. 'Het vertrekpunt zou moeten zijn dat overheden in beginsel geen economische activiteiten uitvoeren die ook door private partijen kunnen worden aangeboden,' schreven ze. 'Dit vanuit de gedachte dat ondernemers deze efficiënter en beter voor hun rekening kunnen nemen.'

In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

 

Lees het volledige artikel  op gemeente.nu.