Wizard met inkoopeisen helpt bij aanbesteding van veilige digitale diensten en producten

22-05-2020 | Bron: Digitaleoverheid.nl  

In aanvulling op de Baseline Informatiebeveiliging Overheid ontwikkelde het CIP in opdracht van de ministeries van EZK en BZK inkoopeisen voor veilige digitale producten en diensten. De ICO Wizard helpt u een passend pakket aan eisen samen te stellen voor uw specifieke proces of aanbesteding. Helpt u ook mee om de wizard verder te verrijken?

Wizard helpt bij selectie

Welke eisen zijn op uw proces of aanbesteding van toepassing? Dat kan natuurlijk verschillen. Met de ICO Wizard selecteert u de eisenpakketten die passen bij de producten/diensten die u aanbesteedt en die u meegeeft aan de leveranciers. Bij de wizard vindt u een invulinstructie, een handreiking en 3 filmpjes met verdere toelichting. De wizard wordt momenteel geëvalueerd en waar nodig verbeterd.

Doe mee aan de pilot

CIP zoekt een aantal organisaties voor een pilot om de Wizard in inkoop-/aanbestedingstrajecten breder te toetsen. Doet uw organisatie ook mee? Gebruik dan de wizard voor het samenstellen van het eisenpakket in een aanbestedingstraject of een minicompetitie. Vult u daarna het evaluatieformulier in.

Lees het volledige artikel  op digitaleoverheid.nl.