Factsheet Duurzame vakanties bij Landal GreenParks

Bron: REBus

Landal GreenParks beschikt over bijna 15.000 vakantiewoningen verspreid over ruim 85 parken. Ieder park kan worden gezien en functioneert als een dorp. Daar valt veel circulaire winst te behalen. Circulair inkopen staat nog in de kinderschoenen, maar er lopen talrijke duurzame initiatieven. (augustus 2017)

Landal GreenParks startte in 2013 met de uitvoering van een duurzame strategie. Het bedrijf wil dat de CO2-uitstoot door energieverbruik en mobiliteit in 2030, volledig verdwenen is. Verder richt Landal zich op energiebesparing en 100% afvalscheiding, opwekking van duurzame energie op de parken, en circulair inkopen.

Meerdere initiatieven

Er heeft een proef gelopen voor de inzameling van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Deze inzameling zal op alle Nederlandse parken geimplementeerd worden. Ook loopt er een proef voor een inzamelsysteem voor luiers. Daarnaast is het verpakkingsmateriaal onder de loep genomen. Voor de bedden en matrassen ontwikkelt Landal samen met Auping en Renewi een optimaal logistiek proces, inclusief retour systeem en een service om levensduur te verleging om grondstoffen te besparen.

Factsheet