Factsheet Reductie voedselverspilling vergaderlunches Rijkswaterstaat

Bron: REBus

Het Rijk wil voedselverspilling tegen gaan. Rijkswaterstaat geeft hier invulling aan met het vergaderlunchproject van Rijkswaterstaat. Aan Bureau Wastewatchers en de cateraar is gevraagd om te meten hoeveel eten en drinken er verspild wordt bij de verschillende lunches en bijeenkomsten in het Westravengebouw in Utrecht. Vervolgens zijn maatregelen onderzocht én ingevoerd, zoals een ander aanbod. De verspilling is hiermee flink gereduceerd. (juli 2017)

In de periode september-november 2016 zijn 200 lunches en borrels met circa 7.000 deelnemers gemonitord. Hierna is gekeken naar de oorzaken van verspilling en welke mogelijkheden er zijn om dit te voorkomen. Samen met de beleidsmakers, de bestellers, de organisatoren van evenementen, de mensen die de bestelling verwerken en de mensen die de lunches bereiden. Overal in de keten blijkt winst te behalen. In december 2016 is vervolgens gemeten wat het effect is van maatregelen om de verspilling tegen te gaan.

Factsheet