NEVI-PIANOo congres 2015

Toon pagina in menu

Afgelopen donderdag 4 juni 2015 was het zover: het NEVI-PIANOo congres in de Kuip. De omstandigheden waren ideaal: strak blauwe hemel, felle zon en de lucht nog fris. Eerst het stadion en het heilige gras van de Kuip bewonderen, snel een selfie voor het thuisfront en daarna de half open tent in voor het plenaire programma.

Affiche congresEen opgetogen start van een drukke dag. Dagvoorzitter Bart Vos opende de dag met Brabantse schwung, Wouter Stolwijk en Siep Eilander heetten alle deelnemers welkom namens PIANOo en NEVI Publiek. En in korte films gaven D66-kamerlid Kees Verhoeven, hoogleraar Integriteit Muel Kaptijn en CPO Rijksoverheid André Weimar de 'ingooi' voor een discussiepanel bestaande uit Philippe Raets (gemeentesecretaris Rotterdam), Lotte de Bruin (directeur ICT Nederland) en Siep Eilander (directeur inkoopbeleid, Nationale Politie). Zo stond het panel stil bij het rapport Elias, integriteit en het durven dansen van een uitdagende tango met de markt. Tussendoor gaf een voetbaljongleur zijn eigen interpretatie aan het thema: het spel en de regels.  

Ruim 600 bezoekers

Na het plenaire deel begon de dag pas echt. In een vol Maasgebouw (ruim 600 bezoekers!) werden 4 sessieronden doorlopen. Zoals elk jaar was het belangrijkste doel ook van dit congres: naar huis gaan met concrete oogst, met nieuwe inzichten, praktische tips en nieuwe contacten. De sfeer was goed, de geluiden positief. 

Twitterverslag #npcongres

De bezoekers van het congres hebben druk getwitterd. Wij hebben alle tweets voor u verzameld in een twitterverslag. U hoeft geen twitteraccount te hebben om dit twitterverslag te kunnen lezen.

Twitterverslag  op storify.com