Toeleveranciers die e-facturen versturen via Simplerinvoicing

Toon pagina in menu

Als u als decentrale overheid of andere aanbestedingsplichtige organisatie in staat bent e-facturen te ontvangen en verwerken, is het interessant te weten welke toeleveranciers in staat zijn e-facturen te sturen.

Verzendregister e-facturerende toeleveranciers

De stichting Simplerinvoicing presenteert sinds voorjaar 2019 op zijn website de zogenaamde Sender Directory. Dit register biedt een overzicht van toeleveranciers die in staat zijn om e-facturen te verzenden via het Simplerinvoicing netwerk. Het register kan bijvoorbeeld handig zijn bij het selecteren van toeleveranciers die u wilt ‘onboarden’. Dat is het informeren en stimuleren van toeleveranciers om e-facturen aan u te gaan zenden.

Het is de verantwoordelijkheid van ICT dienstverleners en acces points om de gegevens van bedrijven uit hun portefeuille te vermelden. Maar ook toeleveranciers zelf worden opgeroepen zich bij hun providers te melden voor weergave in het register of de mogelijkheid van zelfregistratie te benutten. Het vergroot de zichtbaarheid en daarmee de mogelijkheid om naar meer (overheids)klanten e-facturen te kunnen sturen.

Sender directory Simplerinvoicing  op simplerinvoicing.org