Bijeenkomsten MVI

Toon pagina in menu

PIANOo organiseert regelmatig bijeenkomsten over maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). In onze agenda vindt u een actueel overzicht van alle bijeenkomsten. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle terugkerende bijeenkomsten.

Webinars

Terugkijken 2 juni: Coronacrisis en het versnellen van maatschappelijk verantwoord inkopen 

Leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen

PIANOo en Rijkswaterstaat organiseren in 2019 10 leernetwerken op gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen. In het centrale ochtendprogramma komen gezamenlijke thema’s aan bod zoals interne organisatievraagstukken, impactmeting en monitoring en samenwerken met de markt. In het middagprogramma gaan de sectoren uiteen en wordt met vakgenoten dieper ingegaan op de inkoopcategorieën: Bouw, GWW, Energie, Doelgroepenvervoer, Zero emissie voertuigenpark, Bedrijfskleding, Kantoorinrichting, Catering, Hout en Adviesdiensten.

Leernetwerken 2019

Webinars klimaatneutraal en circulair inkopen

Wilt u aan de slag met klimaatneutraal en circulair inkopen? Of wilt u zich goed voorbereiden op de nieuwe leernetwerken? Bekijk dan de 5 webinars van PIANOo over klimaatneutraal en circulair inkopen. In 45 minuten krijgt u kennis, tools en ervaringen aangereikt om zelf aan de slag te gaan of beslagen ten ijs te komen voor de nieuwe leernetwerken. De webinars vonden plaats in maart 2019.

Webinars 2019

Circulair Inkopen Academie (CIA)

Jaarlijks start PIANOo een nieuwe Circulair Inkopen Academie. Dit programma leidt deelnemers in 9 maanden op om circulaire principes toe te passen op hun inkoop- en aanbestedingsprocessen. Na afronding van het programma hebben deelnemers concrete handvatten en eerste ervaringen, waarmee zij zelfstandig verder aan de slag kunnen. In september 2019 is een nieuwe Circulair Inkopen Academie gestart.

Circulair Inkopen Academie

Internationale sociale voorwaarden Academie (ISV-A)

De Internationale Sociale Voorwaarden Academie (ISV-A) is een programma van 6 dagdelen dat deelnemers in 9 maanden opleidt om internationale sociale voorwaarden en due diligence toe te passen op hun inkoop- en aanbestedingsprocessen voor het verbeteren van sociale en arbeidsomstandigheden in de internationale keten. Het programma wordt gefinancierd door PIANOo. Na afronding van het programma hebben deelnemers concrete handvatten en eerste ervaringen, waarmee zij zelfstandig verder aan de slag kunnen. In december 2019 is een nieuwe ISV-A gestart.

Academie Internationale Sociale Voorwaarden

Green Deal Circulair Inkopen 2.0 (GDCI)

De Green Deal Circulair Inkopen 2.0 (GDCI) is een resultaatgericht netwerk waarin 40 publieke en private organisaties samenwerken aan de professionalisering en opschaling van circulair inkopen in Nederland. Deelnemers aan de GDCI doen praktijkervaring op met circulair inkopen en delen dit tijdens de bijeenkomsten. De GDCI staat open voor overheden en ondernemingen, klein en groot, starters en gevorderden. Starters richten zich op pilots en leren circulair inkopen door het te doen. De gevorderden werken naast hun pilots aan vraagstukken rond verdieping en opschaling.

De Green Deal Circulair Inkopen is een initiatief van MVO Nederland, NEVI, Rijkswaterstaat en PIANOo. Sinds mei 2013 zetten zij zich in om overheden en ondernemers te ondersteunen bij hun ambities op het vlak van circulair inkopen.

www.gdci.nl