Leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen

Toon pagina in menu

PIANOo en Rijkswaterstaat organiseerde in 2019 10 leernetwerken op gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen. In het centrale ochtendprogramma kwamen gezamenlijke thema’s aan bod zoals interne organisatievraagstukken, impactmeting en monitoring en samenwerken met de markt. In het middagprogramma gingen de sectoren uiteen en is met vakgenoten dieper ingegaan op de inkoopcategorieën: Bouw, GWW, Energie, Doelgroepenvervoer, Zero emissie voertuigenpark, Bedrijfskleding, Kantoorinrichting, Catering, Hout en Adviesdiensten.

In de reeks van 4 bijeenkomsten stonden het leren van elkaar, experts en ervaringsdeskundigen centraal en worden praktische tools en ondersteuning geboden. De leernetwerken zijn speciaal opgesteld voor alle betrokkenen uit het inkoopproces, zoals opdrachtgevers, projectleiders, inkopers, beleidsmedewerkers en duurzaamheidscoördinatoren.

In het centrale ochtendprogramma kwamen gezamenlijke thema’s aan bod zoals interne organisatievraagstukken, impactmeting en monitoring en samenwerken met de markt. In het middagprogramma gingen de sectoren uiteen en is met vakgenoten dieper ingegaan op 10 inkoopcategorieën met veel mogelijkheden tot CO2- en grondstofbesparing.

Leernetwerk Bouw 
Leernetwerk GWW 
Leernetwerk Energie 
Leernetwerk Doelgroepenvervoer 
Leernetwerk Zero emissie voertuigenpark 
Leernetwerk Bedrijfskleding 
Leernetwerk Kantoorinrichting 
Leernetwerk Catering 
Leernetwerk Hout 
Leernetwerk Adviesdiensten

Data 2019

Alle leernetwerkdagen hebben inmiddels plaatsgevonden. Van elke dag is een verslag opgesteld.

Terugblik Leernetwerkdagen

Er is al veel mogelijk op het gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen. PIANOo en Rijkswaterstaat laten in de leernetwerken zien hoe overheden hier morgen al mee aan de slag kunnen en moeten.

Dag 4 - 7 november 2019: Terugblik Marktontmoeting 4
Dag 3 - 26 september 2019: Terugblik Leernetwerkdag 3
Dag 2 - 27 juni 2019: Terugblik Leernetwerkdag 2
Dag 1 - 4 april 2019: Terugblik Leernetwerkdag 1 

Webinars klimaatneutraal en circulair inkopen

Wilt u aan de slag met klimaatneutraal en circulair inkopen? Bekijk dan de 5 webinars van PIANOo over klimaatneutraal en circulair inkopen. In 45 minuten krijgt u kennis, tools en ervaringen aangereikt om zelf aan de slag te gaan. De webinars vonden plaats in maart 2019.
Webinars 2019

De leernetwerken worden gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de Rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. Klimaatenveloppe: impuls klimaatneutraal en circulair inkopen