Leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen

Toon pagina in menu

PIANOo en Rijkswaterstaat organiseren in 2019 10 leernetwerken op gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen. In het centrale ochtendprogramma komen gezamenlijke thema’s aan bod zoals interne organisatievraagstukken, impactmeting en monitoring en samenwerken met de markt. In het middagprogramma gaan de sectoren uiteen en wordt met vakgenoten dieper ingegaan op de inkoopcategorieën: Bouw, GWW, Energie, Doelgroepenvervoer, Zero emissie voertuigenpark, Bedrijfskleding, Kantoorinrichting, Catering, Hout en Adviesdiensten.

In een reeks van 4 bijeenkomsten staat het leren van elkaar, experts en ervaringsdeskundigen centraal en worden praktische tools en ondersteuning geboden. De leernetwerken zijn speciaal opgesteld voor alle betrokkenen uit het inkoopproces, zoals opdrachtgevers, projectleiders, inkopers, beleidsmedewerkers en duurzaamheidscoördinatoren.

In het centrale ochtendprogramma komen gezamenlijke thema’s aan bod zoals interne organisatievraagstukken, impactmeting en monitoring en samenwerken met de markt. In het middagprogramma gaan de sectoren uiteen en wordt met vakgenoten dieper ingegaan op 10 inkoopcategorieën met veel mogelijkheden tot CO2- en grondstofbesparing.

Leernetwerk Bouw 
Leernetwerk GWW 
Leernetwerk Energie 
Leernetwerk Doelgroepenvervoer 
Leernetwerk Zero emissie voertuigenpark 
Leernetwerk Bedrijfskleding 
Leernetwerk Kantoorinrichting 
Leernetwerk Catering 
Leernetwerk Hout 
Leernetwerk Adviesdiensten

Vooruitblik Leernetwerkdag 2 - 27 juni 2019

Op donderdag 27 juni 2019 staan de leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen in het teken van het thema Fix it!. Samen met voormalig MVO-manager van het jaar Carola Wijdoogen ontdekt u welke rollen nodig zijn om klimaatneutraal en circulair in te kopen. Kies vervolgens uit één van de vele workshops en krijg inzicht hoe andere organisaties interne uitdagingen hebben gefixt. Na het centrale ochtendprogramma volgt een sectorspecifiek middagdeel per leernetwerk.
Vooruitblik Leernetwerkdag 2

Terugblik Leernetwerkdag 1 - 4 april 2019

Er is al veel mogelijk op het gebied van klimaatneutraal en circulair inkopen. PIANOo en Rijkswaterstaat laten in de leernetwerken zien hoe overheden hier morgen al mee aan de slag kunnen en moeten. Bekijk de terugblik van de leernetwerkdag van 4 april 2019.
Terugblik Leernetwerkdag 1

Webinars klimaatneutraal en circulair inkopen

Wilt u aan de slag met klimaatneutraal en circulair inkopen? Of wilt u zich goed voorbereiden op de nieuwe leernetwerken? Bekijk dan de 5 webinars van PIANOo over klimaatneutraal en circulair inkopen. In 45 minuten krijgt u kennis, tools en ervaringen aangereikt om zelf aan de slag te gaan of beslagen ten ijs te komen voor de nieuwe leernetwerken. De webinars vonden plaats in maart 2019.
Webinars 2019

De leernetwerken worden gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de Rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. Klimaatenveloppe: impuls klimaatneutraal en circulair inkopen