KoopWijsPrijs 2019

Toon pagina in menu

De KoopWijsPrijs wordt tijdens het MVI congres 2019 uitgereikt aan een inkoopproject dat vooruitstrevend is als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Overheden en publieke organisaties kunnen een aansprekend inkoopproject inzenden en bedrijven kunnen overheden tippen. De prijs is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Indienen project

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is op zoek naar vooruitstrevende MVI-projecten die het afgelopen jaar zijn afgerond en zijn uitgevoerd door publieke organisaties. Het gaat om projecten die door publieke organisaties zijn aanbesteed, waarin rekening gehouden is met sociale en milieu doelstellingen.

U kunt geen projecten meer aanmelden.

Beoordeling projecten

De ingediende projecten worden beoordeeld door een jury bestaande uit MVO Nederland, Natuur & Milieu, Social Enterprise NL, NEVI en VNO-NCW/MKB Nederland. De jury kijkt onder andere naar ambitie, verankering van MVI in de organisatie, effect en interactie met marktpartijen. In totaal worden 3 projecten genomineerd. Vanaf oktober/november 2019 kan het publiek via de PIANOo-website stemmen op het beste project. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het MVI-congres in december 2019.

De prijs

Naast alle media-aandacht en eeuwige roem krijgt de winnaar een MVI-workshop op maat van PIANOo en de KoopWijsPrijs-troffee. Deze duurzame prijs is ontworpen door lokaal ontwerpbureau de Kabelfabriek en is gemaakt van duurzaam hout en hergebruikt kunststof.

KoopWijsPrijs 2018

Vorig jaar kwam de gemeente Zevenaar als winnaar uit de bus met hun circulaire fietspad. Voor dit fietspad is gebruik gemaakt van grasfalt en grasbeton. Zevenaar werkte op een innovatieve manier samen, zowel binnen de organisatie als met partijen daarbuiten.

Meer informatie

Vragen kunt u mailen naar: postbusmvi@minienw.nl
KoopWijsPrijs 2018
Actieplannen Manifest MVI