Praktijkvoorbeelden e-factureren

Deze pagina toont u een selectie van praktijkvoorbeelden op het gebied van e-factureren.

  • De verplichting om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken gaat op 18 april 2019 in. De gemeente Borger-Odoorn vond het van belang om al in 2017 de (technische) implementatie op orde te hebben. (december 2017)

  • De verplichting om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken gaat op 18 april 2019 in. Maar de gemeente Borger-Odoorn vond het van belang om al in 2017 de (technische) implementatie op orde te hebben. Reden daarvan is om ruim de tijd te hebben de benodigde interne procesaanpassingen door te voeren. Harry Wever, applicatiebeheerder en coördinator e-factureren bij de gemeente Borger-Odoorn, vertelt over de aanpak, achtergrond en de ontwikkelingen bij zijn gemeente. (december 2017)

  • Onlangs heeft de gemeente Meppel e-factureren succesvol ingevoerd. E-factureren is nu 'in productie' en de eerste leveranciers sturen al e-facturen.  (oktober 2017)

  • De gemeente Meppel heeft e-factureren onlangs succesvol ingevoerd. De implementatie nam de nodige tijd, maar e-factureren is nu echt 'in productie' en de eerste leveranciers sturen al e-facturen. Harrie Veldman, teamleider bij de gemeente Meppel, was een van de eersten in gemeenteland die e-factureren omarmde en deelnam aan een pilot via VNG Realisatie (voorheen KING) en vanaf eind 2016 aan het ketenactivatieproject van het Programmabureau e-factureren. (oktober 2017)