Implementatiemonitor e-factureren

Toon pagina in menu

Het Programmabureau e-factureren inventariseert continu de ontwikkelingen bij decentrale overheden. De gegevens die het programmabureau verzamelt, worden door het GIS Competence Center van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) visueel gemaakt en weergegeven via de zogenaamde implementatie monitor. Dit is een interactieve kaart van Nederland die inzicht geeft in hoe ver gemeenten, provincies en waterschappen gevorderd zijn met de implementatie van e-factureren binnen hun organisatie. Tevens is een lijst opgesteld van overheden die via netwerk van het Simplerinvoicing bereikbaar zijn.

Hoe werkt de kaart?

De kaart heeft drie verschillende lagen. Via het aanklikken van het icoon 'Lijst met lagen' (rechtsboven in het 'menu') selecteert u de laag gemeenten, provincies of waterschappen. Bij aanklikken van het icoon 'Legenda' ziet u in één oogopslag wat de betekenis is van de diverse kleurtinten. Voor meer informatie over een gemeente, provincie of waterschap, klikt u op uw muis in het betreffende gebied op de kaart. Een pop-up scherm verschijnt met een aantal aanvullende gegevens.

Informatiebron

Informatie over de status van e-factureren komt onder andere voort uit aangeleverde gegevens van de gemeenten, waterschappen en provincies zelf. Het Programmabureau e-factureren moet die gegevens soms vereenvoudigen of interpreteren om tot een helder en eenduidig overzicht te komen. Bent u echter van mening dat de weergegeven informatie over uw organisatie incorrect is, neem dan contact op met het programmabureau via hulpbijefactureren@pianoo.nl.

Monitor

Inzicht in de ontwikkelingen

De monitor geeft een momentopname en laat niet de ontwikkeling van de afgelopen maand(en) zien. Om toch enig inzicht te krijgen in de ontwikkeling van e-factureren bij gemeenten, waterschappen en provincies in de tijd, is een overzicht in diagramvorm beschikbaar.

Implementatie e-factureren – ontwikkelingen in de tijd

Register: wie ontvangen e-facturen via Simplerinvoicing?

In toenemende mate kiezen gemeenten, waterschappen en provincies voor het beveiligde netwerk van Simplerinvoicing (SI). Ze zijn daardoor eenvoudig te bereiken voor toeleveranciers. In de implementatiemonitor is echter niet in één oogopslag te zien welke overheden al via het Simplerinvoicing netwerk e-facturen kunnen ontvangen, of welke dat via de e-mail doen. Daarom is een lijst opgesteld van overheden die via netwerk van het Simplerinvoicing bereikbaar zijn. In deze lijst is bovendien het (voorkeurs) registratienummer (PEPPOL identifier) op Simplerinvoicing toegevoegd. Zo is het voor toeleveranciers eenvoudig te zien welke overheden via SI e-facturen kunnen ontvangen en welk registratienummer gehanteerd moet worden.

Overheden die e-facturen ontvangen via Simplerinvoicing