Over PIANOo

MVI: met aandacht voor mens en planeet.

Innovatiegericht inkopen: hoe krijgt u innovatieve oplossingen?

Programma: dialoog en samenwerking tussen overheden en ondernemers.

Welke wettelijke regels zijn er?
Van Gids Proportionaliteit tot ARW.

Wie moet aanbesteden en in welke situatie?

Uit welke procedures kunt u kiezen?
Van meervoudig onderhands tot Europees openbaar.

Uitgelicht
 • Sanctiepakket Rusland: onderneem tijdig actie voor uw opdrachten aan Russische partijen

  Sinds de sancties tegen Rusland is het verboden om overheidsopdrachten aan een Russische partij te gunnen, of voort te zetten. Wanneer u op dit moment nog zaken doet met Russische partijen, zult u tijdig actie moeten ondernemen. Zo moeten lopende contracten met Russische partijen die zijn afgesloten vóór 9 april 2022 voor 10 oktober 2022 worden stopgezet. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat licht in een aangepaste versie van de circulaire toe wat de sancties inhouden en hoe u met de sancties om moet gaan.

 • Hoe kan ik ontheffing aanvragen?

  Antwoord:

  Er bestaat onder voorwaarden de mogelijkheid om voor een aantal specifieke uitzonderingen een ontheffing aan te vragen. U vraagt deze ontheffing aan bij het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Nieuws

 • Solliciteer op de functie senior jurist aanbestedingsrecht bij PIANOo!

  8 augustus 2022 Bron: PIANOo

  Heb jij diepgaande kennis van, en ervaring met, het aanbestedingsrecht? Voel jij je op jouw gemak als je die kennis in dienst kan stellen van inkopende overheidsorganisaties op alle niveaus? Dan zoekt PIANOo jou voor de positie van senior jurist aanbestedingsrecht.

  regelgeving inkoopproces
 • Herziene handreiking inkoop hulpmiddelen

  In 2018 publiceerde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de Handreiking inkoop hulpmiddelen, hiervan presenteren zij nu een geactualiseerde versie. De handreiking is geschreven voor beleidsmedewerkers en inkopers die hulpmiddelen inkopen en draagt bij aan een goede inkoop van (alle) hulpmiddelen door gemeenten.

 • Aanmelden Netwerkmiddag VCI: samen in gesprek over circulair inkopen

  8 augustus 2022 Bron: PIANOo

  Willen we de transitie naar de circulaire economie versnellen, dan vereist dat een verandering in de manier waarop we onze materialen produceren, gebruiken en hergebruiken. Hoe kan inkoop hieraan bijdragen? Wat leert de praktijk? En welke uitdagingen zijn er? Debatteer erover mee en reageer op prikkelende stellingen tijdens de gratis netwerkmiddag op dinsdag 20 september 2022, georganiseerd door Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen (VCI).

  MVI

PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, biedt informatie, advies, instrumenten en praktische tips aan iedereen die zich in de publieke sector bezighoudt met het inkopen en aanbesteden van werken, leveringen en diensten.

Meer over ons