Over PIANOo

Icoon

Inkoopproces samengevat. Metrokaart, FAQ. 

Icoon

Voorbereiden, doorlopen en uitvoeren van een aanbesteding. Organiseren van inkoop. 

icoon

Aanbestedingswet, Gids Proportionaliteit, drempelbedragen, UEA, ARW, ARVODI, CPV-codes, jurisprudentie. 

Icoon

Corona, maatschappelijk verantwoord, innovatiegericht, MKB-vriendelijk, BPKV, integriteit, PPS.

Icoon

Energie, GWW, ICT, mobiliteit, onderwijs, sociaal domein, archeologie, flexibele arbeidskrachten, verzekeringen en andere branchedossiers.

Icoon

Nieuws, bijeenkomsten, statistieken en nieuwsbrieven. 

Uitgelicht
 • Op 26 maart en 8 april 2021 heeft het programma Beter Aanbesteden 2 (digitale) stakeholderbijeenkomsten georganiseerd. Doel van de bijeenkomsten was om de plannen van Beter Aanbesteden te bespreken, aan te vullen en te toetsen aan de behoefte van de stakeholders. In totaal waren bijna 70 deelnemers aanwezig, samen een brede afvaardiging van aanbestedende diensten (vooral gemeentes), het bedrijfsleven (vooral branchevertegenwoordigers) en diverse kennis- en onderwijsinstellingen.

  beter aanbesteden
 • pianoo-congres inkopen doe je niet alleen

  De 15e editie van het PIANOo congres, het inkoopevenement van en voor de publieke sector, is gestart met de ‘live gang’ van de congres website. Vanaf nu is de inschrijving geopend en kunnen deelnemers aan de slag met het kiezen van sessies. Daarnaast is er nu al volop gelegenheid om kennis te maken en kennis te delen met andere deelnemers, bijvoorbeeld via het prikbord en de zeepkist. Zo geven de deelnemers al voor het congres op 3 juni 2021 invulling aan het lustrum thema: Inkopen doe je niet alleen!

  PIANOo-congres

Nieuws

 • 7 mei 2021 Bron: Cirkelstad

  Hoe ga je van lineair naar circulair? Wat zijn de handigste strategieën voor circulair aanbesteden? Hoe kan de behoefte aan een circulaire bouwhub in de wijk vervuld worden? Het zijn enkele vragen die speelden in de Cirkelregio’s in Zuid-Holland.

  circulair MVI bouw
 • 6 mei 2021 Bron: PIANOo

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert in samenwerking met PIANOo en Nederlandse onderzoekers op donderdag 20 mei 2021 van 15.00 tot 17.00 uur een wetenschapsmiddag. In 2 uur tijd nemen we u in hoog tempo mee in het laatste wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op de verschillende invalshoeken van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Deze middag is specifiek ontworpen voor beleidsmedewerkers en voor iedereen op strategisch niveau betrokken bij MVI.

  MVI
 • 6 mei 2021 Bron: Rijksoverheid

  Bedrijven uit niet-EU-landen die dankzij overheidssteun oneerlijk concurreren met (Nederlandse en andere) EU-ondernemers, vormen een toenemend probleem. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) kwam daarom eerder met een Nederlands kabinetsvoorstel om dit aan te pakken. Deze inzet komt grotendeels terug in het op 5 mei 2021 gepubliceerde wetsvoorstel van de Europese Commissie voor een gelijker speelveld op de EU-markt.

  inkoopproces regelgeving

PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, biedt informatie, advies, instrumenten en praktische tips aan iedereen die zich in de publieke sector bezighoudt met het inkopen en aanbesteden van werken, leveringen en diensten.

Meer over ons