Over PIANOo

MVI: met aandacht voor mens en planeet.

Innovatiegericht inkopen: hoe krijgt u innovatieve oplossingen?

Programma: dialoog en samenwerking tussen overheden en ondernemers.

Welke wettelijke regels zijn er?
Van Gids Proportionaliteit tot ARW.

Wie moet aanbesteden en in welke situatie?

Uit welke procedures kunt u kiezen?
Van meervoudig onderhands tot Europees openbaar.

Meer informatie
 • Verdiepingssessies Actieplan MVOI

  Met inkopen het verschil maken. En recht doen aan duurzaamheids- en maatschappelijke thema’s. Dat kan door te werken met een actieplan Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI). Ben jij op zoek naar verdieping bij het bepalen van ambities en het maken van keuzes omtrent de MVOI-thema’s? Zoek je houvast bij borging van MVOI? Of wil je meer weten over evaluatie en rapportage? Meld je dan aan voor de serie verdiepingssessies, de eerste start op 24 april 2024.

  MVOI PIANOo-bijeenkomst manifest
 • Opstellen actieplan MVOI

  Goed dat u concreet aan de slag gaat met het maken van duurzame impact! Met het opstellen van het actieplan MVOI vertaalt u de duurzaamheidsambities van uw organisatie in concrete acties. We doen dit samen: PIANOo ondersteunt u op allerlei manieren bij het opstellen van een ambitieus en realistisch actieplan.

  MVOI

Nieuws

 • Vernieuwde Marktvisie Verkeersborden en Bewegwijzering

  19 april 2024 Bron: Buyer Groups

  Nederland telt miljoenen verkeers- en bewegwijzeringsborden. Voor de productie van deze borden worden veel primaire grondstoffen (veelal aluminium en staal) gebruikt. Dit terwijl er allerlei circulaire en biobased alternatieven beschikbaar zijn die voldoen aan alle eisen én een veel lagere milieu-impact hebben. Lees daarom de vernieuwde Marktvisie en Inkoopstrategie Verkeersborden en Bewegwijzering, laat je inspireren en leer van handige tips.

  handreiking GWW circulair MVOI
 • Duurzaam Regeerakkoord is naar de Tweede Kamer: 3.100 organisaties tekenen ervoor

  18 april 2024 Bron: Duurzaam-ondernemen.nl

  In de Tweede Kamer is dinsdagmiddag het manifest voor een Duurzaam Regeerakkoord overhandigd namens ruim 3.100 invloedrijke bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen. De formerende partijen kunnen de roep om een toekomstgericht beleid niet langer negeren. Het manifest werd overhandigd aan kamerleden van NSC, VVD, BBB, GL-PvdA en PvdD, van de commissie van Economische Zaken en Klimaat.

  MVOI
 • Nieuw advies Commissie van Aanbestedingsexperts

  De Commissie van Aanbestedingsexperts (Commissie) heeft een nieuw advies gepubliceerd. Het advies betreft: Onvoldoende gelijk speelveld.

  jurisprudentie

PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, biedt informatie, advies, instrumenten en praktische tips aan iedereen die zich in de publieke sector bezighoudt met het inkopen en aanbesteden van werken, leveringen en diensten.

Meer over ons