Over PIANOo

Icoon

Inkoopproces samengevat. Metrokaart, FAQ. 

Icoon

Voorbereiden, doorlopen en uitvoeren van een aanbesteding. Organiseren van inkoop. 

icoon

Aanbestedingswet, Gids Proportionaliteit, drempelbedragen, UEA, ARW, ARVODI, CPV-codes, jurisprudentie. 

Icoon

Corona, maatschappelijk verantwoord, innovatiegericht, MKB-vriendelijk, BPKV, integriteit, PPS.

Icoon

Energie, GWW, ICT, mobiliteit, onderwijs, sociaal domein, archeologie, flexibele arbeidskrachten, verzekeringen en andere branchedossiers.

Icoon

Nieuws, bijeenkomsten, statistieken en nieuwsbrieven. 

Uitgelicht
 • illustratieve afbeelding

  Vaste bezoekers van PIANOo.nl zal het meteen opvallen: PIANOo.nl is vernieuwd. De site heeft een nieuw design: meer kleur, beeld en een andere indeling van pagina’s. De inhoud en structuur zijn grotendeels gelijk.

 • veld met bloeiend gewas

  Het nieuwe plan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI), genaamd 'Opdrachtgeven met ambitie, inkopen met impact' heeft als doel het stimuleren van alle overheden om hun inkoopkracht in te zetten voor het realiseren van onze maatschappelijke doelen in het fysieke en het sociale domein. Het plan loopt van 2021 tot 2025. Het vorige plan, is eind 2020 afgelopen.

  MVI

Nieuws

 • 26 februari 2021 Bron: PIANOo

  Samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap start PIANOo een buyer group Inhuur professionals. In de buyer group gaan vertegenwoordigers van diverse publieke organisaties onderzoeken hoe in samenwerking met de markt diversiteit en inclusie uitgevraagd kan worden voor de inhuur van professionals met een HBO/WO achtergrond.

  MVI
 • 26 februari 2021 Bron: RVO

  Samen met PIANOo en Invest-NL heeft de Rijksdient voor Ondernemend Nederland (RVO) handige tools ontwikkeld om de markt van energieprestatiecontracten (EPC) in het maatschappelijk vastgoed te stimuleren.

  MVI energie
 • 25 februari 2021 Bron: Duurzaam Gebouwd

  Tijdens het grote, recent gehouden MVI-congres was er veel aandacht voor het blijvend borgen van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) in organisaties. Naast diverse handvatten werd er ook ingezoomd op instrumenten als de MVI-monitor.

  MVI MVI-criteria

PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, biedt informatie, advies, instrumenten en praktische tips aan iedereen die zich in de publieke sector bezighoudt met het inkopen en aanbesteden van werken, leveringen en diensten.

Meer over ons